Diari La Veu del País Valencià
L’AVM3J troba a Europa la sensibilitat que no ha trobat en el PP valencià
RedactaVeu / Brussel·les

La presidenta de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu, Erminia Mazzoni, s’ha mostrat hui sensible amb les víctimes del metro i s’ha compromès a estudiar el cas. Així ho ha manifestat en la reunió que ha mantingut amb el secretari general del PSPV, Ximo Puig, i la presidenta de l’Associació de Víctimes de Metro 3J, Beatriz Garrote, que s’han traslladat hui al Parlament Europeu per a explicar la situació de “indefensió que com a ciutadans pateixen davant l’administració pública valenciana després de l’accident que va costar la vida a 43 persones i on 47 en van resultar ferides pel mal estat d’un servei públic”.

D’aquesta manera, la presidenta de la comissió ha mostrat una “gran sensibilitat” perquè com a “dona se sent molt afectada pel que va ocórrer” després de contemplar el vídeo que l’associació ha projectat durant la trobada. És més, Mazzoni s’ha compromès a demanar als seus assessors que estudien amb deteniment el dossier lliurat per l’associació perquè, en el menor termini possible, el Parlament Europeu puga donar una resposta a aquesta qüestió. Finalment, la presidenta ha advertit que en qüestions judicials no pot entrar però s’ha compromès a estudiar el cas per si fóra necessari realitzar les recomanacions oportunes a les autoritats i institucions corresponents amb la finalitat de garantir que no es produïsquen abusos de cap tipus.

Davant açò, Garrote, que ha estat acompanyada per altres membres de l’associació, ha qualificat l’acolliment de “molt positiu” encara que “prudent perquè les competències i la incidència en els assumptes interns dels estats membres de la UE està molt limitada”. No obstant açò, ha assegurat que després de visionar els vídeos i els documents proporcionats per l’associació han comprovat com “han impactat molt els fets i, per açò, esperem que es demostre l’interès i que ens puguen donar una resposta”. Així, ha explicat que els representants de l’Associació de Víctimes de Metro 3J s’han traslladat fins al Parlament Europeu per a “cercar respostes en clau política” perquè, segons ha apuntat, “hi ha hagut una responsabilitat del Govern valencià, no solament en la falta de mesures de seguretat que van provocar l’accident, sinó en la gestió que s’ha realitzat, ja que ha sigut deshonesta i indigna amb les víctimes”.

De fet, la presidenta de l’associació ha recordat que “s’ha manipulat la informació que es va donar de l’accident, s’ha ocultat documentació important sobre els descarrilaments previs, els informes sobre l’obsolescència de les unitats accidentades i, per exemple, no ha aparegut el llibre d’avaries”. No obstant açò, ha afegit que “també s’ha manipulat i censurat la informació que van donar els mitjans de comunicació públics valencians” i, davant açò, ha advertit que és “molt important que les directrius i normes europees que s’hagen pogut vulnerar amb aquesta actitud siguen analitzades i es puga reprovar el Govern valencià per aquests fets”.

Puig: “És exigible, per humanitat i per justícia, que hi haja reparació per a les víctimes”

Per la seua banda, Puig, que també ha estat acompanyat per la sotssecretària del PSPV, Ana Barceló; pel secretari d’Infraestructures i portaveu de la matèria en Les Corts, Francesc Signes; pels eurodiputats, Josefa Andrés, Vicent Garcés i Andrés Perelló; així com pel portaveu socialista en l’Ajuntament de València, Joan Calabuig, ha destacat el “acolliment rebut per la Comissió de Peticions del Parlament Europeu” perquè “ha fet més la presidenta Mazzoni que tots els presidents dels governs autonòmics valencians i el president del Parlament Valencià”. Al seu judici, “la realitat és que és exigible, per humanitat i per justícia, que hi haja reparació per a les víctimes” i, davant açò, ha confiat que el Parlament Europeu “done allò que el govern i les autoritats valencianes no han sigut capaces de donar a les víctimes”.

Willy Meyer (EU): “L’actuació del Govern valencià ha estat lamentable i cruel”

L’eurodiputat d’Izquierda Unida en el Parlament europeu i vicepresident de la Comissió de Peticions, Willy Meyer, ha mostrat hui el seu suport a la delegació de l’associació de víctimes de l’accident del Metro 3 de Juliol. Per a Meyer, “davant la inacció i el menyspreu absolut cap a les víctimes per part del Govern valencià del Partit Popular, des d’Izquierda Unida donem tot el nostre suport i empara a les víctimes d’un dels accidents més greus d’Europa”. “L’actuació del Govern valencià ha estat lamentable i es podria inclús qualificar de cruel”, ha declarat Meyer qui ja va registrar una bateria de preguntes adreçades a la Comissió Europea amb l’objectiu de saber si aquesta era coneixedora de les suposades deficiències de seguretat en el metro de València prèviament a la data de l’accident i si aquest transport complia la directiva europea sobre seguretat.

L’AVM3J amb Willy Meyer

Meyer afegeix: “És necessari portar a terme iniciatives en totes les institucions pertinents, a la recerca de la veritat sobre aquest accident i també per incrementar, mantenir, i protegir la seguretat en el transport públic, perquè una tragèdia com aquesta no torne a ocórrer”.

Comparteix

Icona de pantalla completa