Diari La Veu del País Valencià
El Govern espanyol obliga a tancar Catalunya Ràdio al País Valencià

ACPV / València

El passat divendres 17 de gener Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va rebre una notificació del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme en la qual se’ns notificava que se’ns obria un expedient sancionador per dues suposades infraccions referides a les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació: la instal·lació d’estacions radioelèctriques sense autorització, i la utilització de freqüències radioelèctriques sense autorització, cadascuna de les quals pot comportar una multa de fins a 500.000 € (això és, un total d’un milió d’euros) segons la mateixa notificació.

El mateix escrit del Ministeri requereix l’entitat “con el fin de que adopte las medidas necesarias para el inmediato y efectivo cese de las emisiones; con la advertencia que, en caso de incumplimiento de lo requerido, la Administración actuante procederá al precintado de los equipos y aparatos que formen parte de la red de difusión”.

Finalment, el Ministeri ens fixa un termini d’un mes per a presentar les al·legacions que considerem oportunes davant “el órgano competente para imponer la sanción que corresponda”.

Davant d’aquest fet, i després de les consultes oportunes al nostre servei jurídic, la Junta Directiva d’ACPV es va reunir ahir, dilluns 20 de gener, i va acordar:

1.- Procedir al tancament immediat de les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació al País Valencià.

2.- Encarregar al servei jurídic de l’entitat l’estudi i preparació de l’escrit d’al·legacions davant l’expedient i anunci de dues possibles multes.

3.- Anunciar una compareixença de premsa el proper dimarts 28 de gener a les 16,30h a la seu social de l’entitat, l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC, C/ Sant Ferran, 12, València), en la qual la Junta Directiva ampliarà la informació i farà les valoracions oportunes, mentre el servei jurídic estudia amb detall el cas i totes les possibles implicacions.

La Junta Directiva d’ACPV vol agrair als socis i sòcies de l’entitat el seu suport, i reafirmar el nostre compromís amb l’objectiu fundacional de l’entitat de promoció de la llengua i cultura i dels valors democràtics de llibertat d’expressió i respecte a la pluralitat, i per això mateix fem una crida a la unitat de tots els valencians que compartim aquests valors.

Catalunya Ràdio i Catalunya Informació deixaran d’arribar al País Valencià aquest dimarts a partir de les 20:00 hores

Catalunya Ràdio i Catalunya Informació deixaran d’arribar al País Valencià aquest dimarts a partir de les 20:00 hores després d’una programació especial d’una hora que la cadena oferirà per acomiadar-se dels oients valencians. Així ho ha comunicat Catalunya Ràdio durant un butlletí informatiu. La decisió arriba després que Acció Cultural hagi anunciat el tancament d’emissions davant l’amenaça de fortes sancions imposades pel govern espanyol.

Comparteix

Icona de pantalla completa