Diari La Veu del País Valencià
EUPV: “El tancament de Catalunya Ràdio, un atac a la llibertat d’expressió”
RedactaVeu / València

El diputat autonòmic d’EUPV, Ignacio Blanco, ha qualificat “d’atac frontal a la llibertat d’expressió” l’intent de tancament de Catalunya Ràdio al País Valencià. Blanco ha anunciat que la formació d’esquerres portarà a terme diverses iniciatives en el Congrés dels Diputats contra aquest atac a la llibertat d’expressió. “És molt revelador que la denúncia inicial vinga de la Generalitat i d’un grupuscle d’extrema dreta que no és el PP”, ha declarat Blanco, qui considera que “Alberto Fabra està atacant la normalització de la nostra llengua”.

Per a Blanco, la censura a mitjans de comunicació és un “fenomen únic a la Unió Europea propi de Governs autoritaris que és en el que s’està convertint l’executiu autonòmic de Fabra”. A més, el portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts considera que Fabra és un “hipòcrita majúscul” perquè quan era alcalde de Castelló “criticava obertament i públicament el tancament de TV3 al País Valencià”.

“El tancament de Catalunya Ràdio al País Valencià suposa un nou atac del PP contra la llibertat d’expressió, contra els mitjans de comunicació públics i contra la nostra llengua, que se suma al tancament de RTVV per deixar-nos amb un panorama audiovisual propi del franquisme: íntegrament en castellà. Des d’Esquerra Unida denunciem la deriva autoritària dels governs de Fabra i de Mariano Rajoy, i en aquest cas la seua connivència amb grupuscles d’extrema dreta que fan de l’anticatalanisme la seua bandera. Volem Catalunya Ràdio al País Valencià, com volem també TV3 i per suposat anem a recuperar la RTVV que el PP ens ha furtat”, conclou Blanco.

Comparteix

Icona de pantalla completa