Diari La Veu del País Valencià
Puig: “El dèficit de la comunitat demostra el fracàs de la gestió
RedactaVeu / València.

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat que “hui, més que ahir, és fonamental que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, pense en la comunitat i convoque eleccions anticipades al costat de les eleccions europees”. Així, el líder dels socialistes valencians ha subratllat que “és el moment de prendre decisions per a acabar amb aquest embós terrible que pateix la nostra comunitat”.

Així s’ha referit Ximo Puig davant els mitjans de comunicació després d’assistir al desdejuni informatiu organitzat pel Fòrum Europa Tribuna Mediterrània que ha comptat amb la presència de Salvador Navarro, president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV).

Sobre les dades del dèficit oferides ahir pel Ministeri d’Hisenda que situen el País Valencià com la tercera autonomia amb un major percentatge fins al mes de novembre per darrere de Múrcia i Navarra, Ximo Puig ha assegurat que el que demostren “és l’estat de crisi que viu la comunitat i la inviabilitat de l’autogovern en aquestes condicions”. Així, ha advertit que “el problema fonamental és que estem davant el fracàs d’un model de gestió que té dos problemes greus; la falta de finançament i de reivindicació; i per un altre una gestió desastrosa”. “Teníem pocs diners i els han gastat molt malament”, ha puntualitzat.

El secretari general del PSPV ha insistit en “la necessitat de desbloquejar la situació de la comunitat”, una qüestió que ha sigut tractada pel president de la patronal valenciana durant el desdejuni de Fòrum Europa i que segons ha assenyalat Ximo Puig es deu “en gran manera, al fet que l’administració no està fent res”. En aquest sentit ha insistit que “hui, més que ahir, és necessari que hi haja un canvi de Govern i els valencians i valencianes decidisquen”.

Comparteix

Icona de pantalla completa