Diari La Veu del País Valencià
EUPV demana mantenir el batxillerat a l’IES Ximén d’Urrea de l’Alcora

RedactaVeu / l’Alcora.

La diputada d’EUPV, Marina Albiol, ha exigit a la consellera d’Educació, María José Català, el manteniment del batxiller a l’Institut d’Educació Secundaria (IES) Ximén d’Urrea de l’Alcora.

“Ens oposem que l’eliminació dels barracons, on fins ara s’ha impartit batxillerat, signifique la supressió d’aquest tram educatiu i el trasllat dels alumnes a un altre centre. Demanem a les administracions que eliminen els barracons i mantinguen el batxillerat”, ha dit Albiol.

“Aquesta solució només és una ocurrència de la Conselleria d’Educació en vespres de període electoral. Es tracta d’un pegat que no soluciona el problema de la manca d’instal·lacions educatives a aquest institut”, ha afirmat la representant d’esquerres, qui ha exigit a Català “un mínim de treball en planificar correctament el nostre teixit educatiu públic i no en buscar solucions ‘ad-hoc’ a deshora”.

Albiol demanarà que s’amplien els terrenys de l’actual institut o qualsevol altra solució factible que permeta la construcció d’un edifici que albergue el batxiller.

EUPV exigeix uns equipaments “adequats per a l’educació pública”, ja que aquest institut ha hagut de patir “més de deu anys de barracons”, i considera que “ha arribat el moment de dir prou a les excuses del Consell”. A més a més, segons la formació d’esquerres, es tracta d’una problemàtica que no afecta solament aquesta població sinó que “s’estén per tota la comarca”.

En aquest sentit, Albiol recorda que alumnes de pobles com Llucena, Costur, Figueroles i Sant Joan de Moró que estudien batxillerat a l’IES Ximén d’Urrea “deixaran de tindre garantit el transport escolar en tractar-se d’estudis postobligatoris i més tenint en compte que ja no es garanteix en la seua totalitat per part de la Conselleria, sinó dels ajuntaments”, segons afirma la diputada.

“Estem davant una decisió que s’ha pres d’esquenes als centres afectats, a les seues direccions, als professors, als consells escolars, a les AMPAs…que no acabarà amb el problema sinó únicament amb la trajectòria del centre i els bons resultats que porta assolint al llarg de tot aquest temps”, ha finalitzat.

Comparteix

Icona de pantalla completa