Diari La Veu del País Valencià
Pep Gimeno ‘Botifarra’, Guardó d’Or 2014 de la falla Plaça la Malva d’Alzira
RedactaVeu / Alzira

L’acte va tenir tres parts ben diferenciades, ja que en primer lloc es va presentar el llibre de la falla, el Tro d’Avis 2014; després seguiren amb la primera part del concert a càrrec de l’Agrupació Musical Ibn Jafadja, de la Societat Musical d’Alzira, amb la direcció d’Alberto Sánchez Castillo, anomenat: Cantants Valencians, amb la participació en primer lloc del cantant alzireny, Salva Albuixech.

A continuació, procediren a fer entrega del Guardó d’Or al ‘cantaor’ Pep Gimeno ‘Botifarra’, i per finalitzar, es va fer la segona part del concert a càrrec de l’Agrupació Musical Ibn Jafadja, però aquesta vegada amb una de les veus més netes i clares del panorama folk valencià, la del cantant de Xàtiva ‘Botifarra’.

En primer lloc, Miguel Ángel Martínez, presentador de l’acte, donà pas a Elisa Torremocha, directora de la Casa de la Cultura d’Alzira, qui va ser l’encarregada de presentar cadascuna de les parts en què està dividit el llibre de la falla d’enguany. Torremocha va desossar el Tro d’Avís 2014 que duu per títol Peter Pan i la desaparició del foc, amb idea original i treball fotogràfic de Vicent M. Pastor, dibuixos de Manolo Rubio, text de Josep A. Fluixà i la direcció i coordinació de Jose Manuel Rubio.

Una vegada finalitzada la presentació del llibre, l’Agrupació Musical Ibn Jafadja dirigida per Alberto Sánchez Castillo començà el concert amb L’entrà la murta de Salvador Giner. Després, Salva Albuixech en companyia de la banda va continuar amb les cançons de Nino Bravo, Te quiero te quiero, Noelia, América i Un beso y una flor.

Seguidament, Martínez va glossar sobre la figura de Pep Gimeno Botifarra, qui va mostrar tant el costat més humà com l’àmplia trajectòria professional. Com a anècdota, se li va fer lectura d’una carta oberta en la qual la Malva va fer un recorregut per algunes de les cançons més populars del cantant.

La fallera major de la falla Plaça de la Malva, Lydia Medie Amargós, i el representant de la junta gestora de la comissió, José Carlos Giménez Gromaz, feren la imposició del Guardó d’Or 2014 al cantaor Xativí qui, en el seu parlament d’agraïment, va donar les gràcies a tots els presents. També se li va fer entrega de la típica brusa i mocador de la Malva.

El final de l’acte va estar a càrrec de l’Agrupació Musical Ibn Jafaya que va interpretar el pasdoble Tabal i saragüells, de Mario Roig. Després, Pep Gimeno en companyia de la banda va continuar amb les cançons, La granaina de Montaverner, Dotze i u, Dansa del vetlatori, El casamiento de Maria la xapa.

Botifarra amb Agrupació Musical Ibn Jafaya

Al recinte es trobaven presents, entre d’altres, Diego Gómez, Adelaida Pau i Paco Gimeno per Compromís per Alzira; Iván Martínez, per EU; Juan Carlos Monerri, president de la Societat Musical d’Alzira; Ángel Crespo i David González, directors de la Banda Simfònica i la Banda Jove; Toni Goig, vicepresident de la Junta Local Fallera i Consuelo Bono, presidenta de la Coordinadora de Festes de Barri i Partides d’Alzira.

Associació Cultural Falla Plaça de la Malva

Comparteix

Icona de pantalla completa