Diari La Veu del País Valencià
L’AVL suspèn la presentació del ‘Diccionari’ per ajustos en la web
Europa Press /València

L’ens normatiu del valencià ha informat de la suspensió de l’acte -del qual no ha facilitat data alternativa- en una nota en què explica: “Per raons d’ajustos en l’aplicació de la pàgina web i per problemes tècnics en el nostre servidor, demà no es podrà dur a terme la presentació prevista del Diccionari normatiu valencià”.

Divendres passat, el ple de l’Acadèmia va aprovar per majoria -16 vots a favor, dos en contra i dues abstencions- el text del ‘Diccionari’, amb més de 93.000 termes.

La institució va assenyalar llavors que estava previst que al llarg de la setmana el contingut de l’obra fóra accessible a través de la web i que el dimarts es duria a terme un acte de presentació del treball.

Durant el cap de setmana, la definició de valencià que ofereix el diccionari (“idioma romànic parlat a la Comunitat Valenciana, a Balears, Catalunya i altres territoris de la Corona d’Aragó i que també rep el nom de català”) ha rebut les crítiques d’alguns representants del Partit Popular (PP), com el secretari general dels ‘populars’ valencians i conseller de Governació i Justícia, Serafín Castellano, qui opina que l’AVL “perd la seua raó de ser” amb aquesta definició perquè “s’enfronta al sentiment de la majoria del poble valencià”.

Aquestes manifestacions han tingut la seua rèplica en el vicepresident de la institució estatutària, Josep Palomero, qui hui ha defensat el “gran esforç” que l’AVL ha desenvolupat durant els últims 12 anys per a traure avant el ‘Diccionari Normatiu’ i ha descrit les crítiques polítiques com a “focs artificials” que demostren “la seua pròpia ignorància”.

Comparteix

Icona de pantalla completa