Diari La Veu del País Valencià
Castellano: ‘L’Estatut diu que parlem el valencià i no una altra cosa’

Europa Press / València.

El secretari general del PPCV, Serafín Castellano, ha insistit que l’Estatut d’Autonomia determina que la llengua que es parla al País Valencià és el valencià “i no una altra cosa”.

El també conseller de Governació i Justícia s’ha manifestat en aquests termes a un desdejuni informatiu de Fórum Europa, on ha assistit com convidat, a preguntes dels mitjans sobre si la Generalitat ha encarregat un informe al Consell Jurídic Consultiu (CJC) després de la polèmica generada per la definició de valencià que ofereix la Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) en el ‘Diccionari Normatiu Valencià’ i que veu aquesta denominació compatible amb la de català.

Sobre aquest tema, Castellano ha asseverat que la línia que va a seguir el Consell i el PP és la de “respectar l’Estatut d’Autonomia en el seu article 6”, on “es diu clarament que parlem el valencià i no una altra cosa”.

Així, el PP “sempre va a defensar les senyes d’identitat dels valencians com hem fet fins hui perquè ens sentim orgullosos de ser valencians”, ha postil·lat.

Comparteix

Icona de pantalla completa