Diari La Veu del País Valencià
Puig: ‘Fabra ha d’explicar urgentment si està vinculat a la trama Gürtel’
Redactaveu / València

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha exigit hui la compareixença urgent en Les Corts del president de la Generalitat, Alberto Fabra, perquè explique “si està darrere de A.F, perquè darrere de L.B. ja sabem qui hi ha”. Així s’ha referit a la informació que vincula presumptament, a través d’unes anotacions, el president valencià amb la trama Gürtel. En aquest sentit, ha reiterat que “el PP està en un caos judicial i polític que no li permet gestionar els interessos generals dels ciutadans i les institucions públiques”. Per açò, ha assegurat que “ens trobem a la vora de l’infart institucional, cada dia un nou sobresalt”.

D’aquesta manera, ha insistit que amb més de 700.000 aturats “el president està amb els seus embolics interns o en el jutjat i amb un PP parlant de patriotisme i múltiples banderes però -ha remarcat- paralitzen totes les institucions de la Generalitat”. Sobre aquest tema, ha agregat que “les bloquegen i les manipulen”, com ocorre en aquests moments amb el CJC, l’AVL però també amb la Sindicatura de Comptes, el síndic de Greuges. “Es creuen que totes les institucions són seues i que per tant les poden utilitzar com si foren un ‘kleenex’”, ha advertit, al mateix temps que ha assegurat que “els socialistes consideren que el valor de l’Estatut i d’aquestes institucions és fonamental per a la convivència i l’enfortiment de la democràcia i el vigor de l’autogovern”.

Puig, que s’ha reunit amb la direcció del Grup Parlamentari Socialista de les Corts per planificar el pròxim període de sessions i constatar “la gran preocupació” del PSPV per la inactivitat de les Corts Valencianes, que, en la seua opinió, “estan emmordassades pel PP”. Així, ha ressaltat que des del 19 de desembre fins al 19 de febrer no s’haurà celebrat cap ple al mateix temps que ha rebutjat els arguments del PP per a justificar aquesta inactivitat.

En aquest sentit, ha considerat que “els ciutadans tenen un major grau d’exigència davant una crisi política i la desafecció que estem vivint”, per la qual cosa “no és raonable que les Corts no es donen per assabentades d’aquesta situació”. D’aquesta manera, ha advertit que “amb Les Corts, el PP vol fer el mateix que amb els treballadors de Canal 9”, en aquest cas, amb els diputats, “pagar-los però que no vagen a treballar”.

Reforma del Reglament i comissió de recerca

Els socialistes en la seua reunió de hui, a més de la sol·licitud de compareixença de Fabra, han acordat presentar altres dues iniciatives en el Parlament valencià; d’una banda, amb caràcter d’urgència proposen una reforma del Reglament de les Corts perquè el president tinga obligatòriament dedicació exclusiva, ja que, segons ha explicat Puig és “l’autoritat que més cobra i ha de donar garanties d’estabilitat al govern, al conjunt de les institucions i no pot estar sotmès a un altre tipus de consideracions”. D’altra banda, demanaran una comissió de recerca de la visita del Papa ja que les noves dades que s’aporten cada dia “fa inevitable que les Corts Valencianes sàpien què va passar, els valencians han de saber la veritat del que va passar amb la visita i totes les qüestions adossades, com la gestió de RTVV, i especialment com va gestionar Cotino els diners de tots”.

Comparteix

Icona de pantalla completa