Diari La Veu del País Valencià
La III Fira de l’Albufera enceta concursos de fotografia i microrelats del Parc Natural
RedactaVeu / València

La III Fira de l’Albufera se celebrarà els dies 6, 7 i 8 del pròxim mes de juny a la pedania del Palmar. L’entitat organitzadora, que espera atraure enguany més de 3.000 visitants, ha introduit per a aquesta tercera edició dues iniciatives pioneres: un primer concurs en línia de Fotografia i altre de Microrelats.

Els premis establerts per als dos concursos consisteixen en un llibre electrònic (e-book) o una computadora portàtil (tauleta tàctil) per als guanyadors, i per als 20 finalistes un passeig amb barca pel llac de l’Albufera.El termini de presentació d’obres estarà obert fins el pròxim 30 d’abril.

Pel que fa al I Concurs de Fotografia, el seu objectiu és generar un procés participatiu per disposar d’imatges fotogràfiques de qualitat del Parc Natural de l’Albufera. Cada autor podrà presentar un màxim de 3 fotografies. Les fotografies hauran d’estar realitzades en el Parc Natural de l’Albufera i versar sobre qualsevol element relacionat amb el patrimoni natural, cultural, econòmic i social de l’Albufera, establint-se les categories Paisatge, Fauna i Flora per una banda, i per altra, Medi Ambient urbà i Activitats en el llac de l’Albufera. Les fotografies presentades apareixeran tant en la pàgina web de l’Associació Cultural Fira Albufera www.firaalbufera.org com en la de Facebook www.facebook.com/firaAlbufera.

Per la seua banda, el I Concurs de Microrelats Fira de l’Albufera de València, es convoca amb l’objectiu de difondre i protegir els valors del Parc Natural, ressaltar les tradicions i identitat dels seus habitants, promocionar el turisme sostenible d’aquest paratge i contribuir al foment de la creativitat literària. Els microrelats hauran de portar un títol i tindran una extensió màxima de 200 paraules (11/12 línies), sense incloure el títol. El termini de presentació d’obres per als dos concursos, obert des del passat dia 1 de febrer, finalitza el pròxim 30 d’abril. El període de votacions, a través de la pàgina web de la Fira de l’Albufera es fixa des de les 0:00 hores de l’1 de maig a les 14:00 hores del 15 de maig, hora a partir de la qual no es comptabilitzarà cap vot més. Els usuaris registrats podran votar un màxim de tres treballs per categoria.

La Fira de l’Albufera té com a objectiu difondre, conservar i protegir els valors ambientals d’aquest espai natural integrat en la Xarxa Natura 2000, així com ressaltar les tradicions i identitat dels seus habitants. Al mateix temps, es pretén promocionar el turisme sostenible d’aquest paratge natural.

La passada edició es va celebrar al Port de Silla, amb la visita de més de 2.000 persones i la participació de més de 50 associacions i entitats, conferències, exposicions i activitats enfocades als més xicotets. La primera edició de la Fira de l’Albufera es va celebrar el 2012 als Jardins de Vivers de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa