Diari La Veu del País Valencià
Denuncien davant Fiscalia Anticorrupció l’alcalde de Sogorb per una permuta il·legal
RedactaVeu /València

La diputada en les Corts Valencianes Marina Albiol ha anunciat després que la seua formació haja posat el cas en mans d’Anticorrupció que EUPV espera que la Fiscalia investigue fins al final, “i que isca a la llum tot el que puga haver-hi darrere d’aquesta actuació”.

En aqiuest sentit, EUPV vol saber “quin era l’objectiu o la motivació de fer una permuta de terrenys que perjudica el poble, i que ha sigut a més ja anul·lada i declarada il·legal pel TSJ”, segons ha anunciat Albiol.

Calvo, a més de primer edil de Sogorb, és també el tresorer del PPCV, per la qual cosa per a Albiol, “sembla que els problemes amb la Justícia són ja intrínsecs entre els qui ostenten els càrrecs de tresorers en aquest partit”.

El portaveu d’EUPV a Sogorb ha explicat que la denúncia presentada davant la Fiscalia pretén aclarir si s’han comès els delictes de prevaricació i malversació tant per Calvo com pels onze regidors -7 del PP i 4 del PSOE- en l’acord que van prendre en ple al desembre de 2006 on van autoritzar una alienació de terreny públic mitjançant permuta amb l’empresa Germans Ventura.

Jesús García ha apuntat que aquesta permuta ha sigut anul·lada i declarada il·legal per sentència ferma del TSJ. “En aquesta sentència es reconeix expressament que hi ha hagut una incorrecta valoració dels béns municipals. Aquesta menysvaloració el tribunal la xifra en quasi 625.000 euros”, assegura.

Per a l’edil del PSPV, Sogorb ha deixat d’ingressar aquesta quantitat “per l’obcecació d’un alcalde i onze regidors, que a pesar que els informes de Secretaria desaconsellaven l’opció de la permuta, van continuar avançant i va vulnerar així la Llei Urbanística Valenciana. Aquesta quantitat podria fins i tot veure’s elevada a prop de 4 milions d’euros.

Restitució de danys

Esquerra Unida de Sogorb ha sol·licitat en reiterades ocasions la dimissió de l’alcalde i de tots els regidors que van aprovar aquella permuta i que actualment es troben encara ocupant algun lloc de responsabilitat. EUPV ja anunciat que “sol·licitarem juntament amb la denúncia a la Fiscalia, la restitució del dany produït”, perquè assumisquen la seua responsabilitat i retornen els diners “que Sogorb va deixar d’ingressar a causa de la negligent actuació de socialistes i populars”.

Finalment, el portaveu d’Esquerra Unida espera que la Fiscalia admeta a tràmit la denúncia. “Entenem que ens trobem davant un fet gravíssim, ple d’irregularitats, amb dues taxacions que van incrementar el muntant final de l’obra en més de 1’3 milions d’euros i que també han sigut declarades d’il·legals per part de la Justícia. Hi ha hagut omissió d’informes de funcionaris, vulneració de la legalitat vigent, i sobretot un perjudici econòmic per als sogorbins que podria rondar, com dèiem, els 4 milions d’euros”.

Comparteix

Icona de pantalla completa