Diari La Veu del País Valencià
L’arranjament escolar definitiu per al curs 2014/15 destruirà 136 llocs de treball estables
RedactaVeu / València

El sindicat STEPV ha fet públic un comunicat per valorar l’arranjament escolar definitiu previst per al curs pròxim on denuncia que aquest suposarà que “en total se suprimiran 136 llocs de treball estables”.

Segons destaca la intersindical STEPV, “en Infantil no es crea cap lloc de treball, sinó que se suprimeixen 203”, mentre que les creacions en Primària, on el saldo és positiu en 67 nous llocs de treball, “rebaixen aquesta retallada a 136 llocs de treball en el saldo final”. “Si bé és cert que les unitats habilitades compensaran aquesta pèrdua de llocs, cal dir que s’està substituint plantilla estable per provisional, ja que les unitats habilitades només ho són per un curs acadèmic”, explica el sindicat.

Per a STEPV, en l’arranjament escolar d’enguany “s’ha demostrat l’impacte negatiu que ha tingut el districte únic en l’escola pública”, ja que hi ha centres que perdran unitats encara que tinguen demanda perquè altres centres d’altres barris allunyats han perdut matrícula, segons Conselleria.

La “falsa” llibertat d’elecció de centres

“Això demostra que la pretesa llibertat d’elecció de centres per part dels pares i mares és falsa i no s’aplica per als centres públics, on s’estan retallant unitats, encara que tinguen demanda. A més, enguany la Conselleria està desmantellant els centres que tenen barracons, no amb la construcció de nous centres educatius, sinó eliminant unitats, o directament els centres sencers”, denuncia STEPV.

Cal assenyalar que aquest matí el DOCV ha publicat l’arranjament definitiu per al curs que ve. L’arranjament escolar, segons expliquen les mateixes fonts sindicals, és el document de la planificació escolar que fa la Conselleria d’Educació per al proper curs 2014/15. En aquest document s’arrepleguen els canvis en el nombre d’unitats escolars (creacions, supressions i/o habilitacions); els canvis de programes lingüístics; canvis de denominacions dels centres; cessament d’activitats del centre i creació de centres.

En l’arranjament definitiu no es recullen les unitats habilitades (que Conselleria augmenta a 202), sinó només les creades (és a dir, les de catàleg estable de cada centre) i les suprimides. Per tant, les dades amb les quals treballem són només creades i suprimides. Així, segons l’arranjament definitiu s’han creat 6 unitats d’Infantil, 112 de primària i 5 d’Educació Especial. En canvi, s’han suprimit 152 d’Infantil, 69 de Primària, 3 d’ESO i 5 d’Educació Especial.

D’altra banda, STEPV ha valorat “positivament” la recuperació de 75 unitats (35 d’Infantil, 38 de Primària i 2 d’Educació Especial) i felicita a la comunitat dels centres educatius que s’han organitzat i convocat accions que han permés, en alguns casos, recuperar unitats.

48 al·legacions

El Sindicat també ha volgut agrair la confiança de “molts centres educatius dipositada en nosaltres a l’hora de defensar les al·legacions dels Consells Escolars en les Direccions Territorials d’Educació i en la Conselleria d’Educació”. En total, STEPV ha defensat 48 al·legacions.

Per últim, el sindicat ha animat als centres educatius que encara mantenen retallades “injustificades” a continuar la mobilització, per la qual cosa ha anunciat que “estem treballant amb la comunitat educativa per organitzar en breu noves concentracions de rebuig a la retallada d’unitats”, entre les quals anuncia la concentració convocada per la Plataforma per l’Ensenyament Públic per al dimecres 26 de febrer a les 18h. davant la Conselleria d’Educació.

Comparteix

Icona de pantalla completa