Diari La Veu del País Valencià
Sebastià: ‘Compromís serà l’altaveu dels moviments socials a Europa”

Xavier Pérez / Burjassot.

Amb un gran optimisme l’alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià, ha presentat aquest dijous les credencials per a ser candidat a les primàries per a les eleccions europees per Compromís.

En roda de premsa, Sebastià ha mostrat la seua “il·lusió” en poder accedir a ser el primer eurodiputat en poder ser “l’altaveu dels moviments socials” a Brussel·les. “Hem de canviar el color d’Europa i tractar de fer fora les polítiques neoliberals. Si aconseguisc, primer encapçalar la llista i després ésser triat europarlamentari, portaré al Parlament europeu les reivindicacions valencianes, per exemple l’estafa de les renovables”.

Sebastià també ha anunciat que una de les prioritats serà la defensa de la llengües minoritzades i tot allò relacionat amb les problemàtiques socials “que estem patint els valencians. Per exemple, els diners d’Europa han de ser per a salvar persones i no els bancs”.

El precandiat ha deixat ben clar que “no sóc el candidat del Bloc, ni de l’Horta per a les primàries”, encara que a ningú se li escapa que Sebastià és un dels puntals del Bloc i persona de confiança d’Enric Morera.

De totes formes, Jordi Sebastià ha reafirmat “les meues bones relacions amb Mònica Oltra- una persona que va ser fonamental en el pacte de Burjassot- amb Juan Ponce o Joan Baldoví”.

Sebastià ha defensat la coalició amb Equo per aquestes eleccions, “ja que van a aportar molt al nostre projecte, Equo PV és Compromís. Així estem també experimentant per a exportar el model de Compromís a l’Estat espanyol”.

Jordi Sebastià també ha anunciat que el 7 de juny deixarà de ser alcalde i regidor de Compromís en Burjassot per a complir el pacte amb el PSPV.

“Burjassot ha segut l’exemple que ha demostrat el bon funcionament d’un tripartit i totes les mirades estaven ficades ací per si fracassava”.

Comparteix

Icona de pantalla completa