Diari La Veu del País Valencià
Tres dies tancats en Alaquàs per a evitar el tancament del col·legi
RedactaVeu / València

La comunitat educativa del Cremona ha decidit tancar-se indefinidament en el centre. “Pares i mares, alumnat i docents conviuen en la jornada lectiva en una assemblea permanent per a organitzar accions i mantenir viva la reivindicació del manteniment de l’escola”. El Sindicat STEPV considera que aquest tancament és un “exemple” d’organització, i participació hozontal i democràtica en la presa de decisions.

La comunitat educativa del centre d’Alaquàs porta ja tres dies en aquesta situació i ahir representants de STEPV van participar en el tancament, el sopar i l’assemblea posterior.

El sindicat ha fet una crida “a la resta de centres educatius, a tota la comunitat educativa i la societat en general perquè mostren la seua solidaritat amb aquest col·legi i s’estenga aquest model d’organització i presa de decisions en la resta de centres afectats per les retallades”. De la mateixa forma, anima “a mostrar la solidaritat acudint directament al centre després de l’horari lectiu”.

L’organització recorda, en un comunicat, que el Ciutat de Cremona d’Alaquàs “ha iniciat una lluita indefinida fins que la Conselleria d’Educació no rectifique l’arranjament escolar d’aquesta escola que la condemnarà a tancar, en retallar l’entrada de l’alumnat d’Infantil, pel simple fet de trobar-se en aules prefabricades”.

Oferiment serveis jurídics contra les retallades

El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV-lv) ha oferit els seus serveis jurídics als centres educatius que desitgen recórrer l’arranjament escolar per al pròxim curs, així com un model de recurs, ha informat el sindicat.

El sindicat també anima la comunitat educativa a participar dimecres que ve, 26 de febrer, en les concentracions a Alacant i València i el 28 de febrer a Castelló pel manteniment de les unitats i llocs de treball en els col·legis públics valencians.

Comparteix

Icona de pantalla completa