Diari La Veu del País Valencià
La Misericòrdia recupera la Setmana del Llibre en Català
RedactaVeu / Mallorca

La Setmana del Llibre en Català, que s’inaugurarà el proper divendres a les 18 hores, recupera enguany el seu antic emplaçament de la Misericòrdia, on ocuparà, per primera vegada, coincidint amb el 25è aniversari d’aquest esdeveniment, l’espai de la Capella. Així ho ha destacat, durant la presentació del programa d’actes, el vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, Joan Rotger, a qui han acompanyat durant la convocatòria informativa la directora insular de Cultura i Esports i, en representació de l’entitat organitzadora, el Gremi de Llibreters de Mallorca, el seu president, Xesc Sanchís, i la tresorera, Maria Barceló.

La nova edició de la Setmana del Llibre en Català compta amb la participació de 9 llibreries i, a més, acollirà els expositors dedicats, per una banda, a la figura de Mossèn Antoni Maria Alcover, habilitat pel Consell de Mallorca, i a l’Editorial Moll, que enguany commemora el seu 80è aniversari. Els estands podran visitar-se fins al 9 de març, dia de la cloenda, de les 10 a les 14.30 i de les 16.30 a les 21 hores. Cal destacar també que el professor, músic i escriptor eivissenc Isidor Marí s’encarregarà de pronunciar, aquest divendres, el pregó inaugural.

El Consell de Mallorca col·labora amb la XXV Setmana del Llibre en Català mitjançant una aportació econòmica de 18.000 euros, a la qual cal afegir la cobertura de diferents iniciatives. Una d’elles, com ja s’ha dit, és l’expositor dedicat a Mossèn Antoni Maria Alcover, on els integrants del Circ Bover amenitzaran diverses activitats lúdiques adreçades als més xicotets i a les famílies, els dies 1, 2 i 8 de març, sempre a les 12 del migdia.

Es farà divulgació de tres publicacions, dintre de la programació de la Setmana. La primera és Antropologia de les festes de Sant Antoni. L’antic ritual del foc a Artà, Pollença, Muro, sa Pobla i Manacor, escrit per Gabriel Genovart i editat per Lleonard Muntaner, que serà presentat el dimarts 4, a les 18 hores. Posteriorment, el dimecres 5, a les 19,30 hores, es donarà la benvinguda al llibre El Comte Mal, entre la història i la llegenda, de Tomàs Vibot i Caterina Valriu, pertanyent a El Gall Edicions. Finalment, Les Balears romanes, llançada per Documenta Balear amb l’aportació de diversos autors coordinats per Maria Luisa Sánchez León, serà presentat el dijous 6, a les 19,30 hores.

L’oportunitat per debatre sobre el present i el futur del sector editorial i llibreter de Mallorca

La Setmana del Llibre en Català representarà també l’oportunitat per debatre sobre el present i el futur del sector editorial i llibreter de Mallorca, un col·lectiu que el vicepresident del Consell considera “imprescindible per a la divulgació de la cultura, i al qual hem de donar suport tant com sigui possible des de les institucions”.

En aquest sentit, una de les activitats incloses en la programació consistirà en una taula redona titulada ‘Els lectors i les editorials a Mallorca’, en la qual participaran els editors Lleonard Muntaner, Pau Vadell i Gracià Sànchez, juntament amb el vicepresident insular, Joan Rotger, i amb la moderació de Josep Maria Nadal Suau. La cita serà el dilluns 3 de març, a les 19 hores.

Per un altre costat, la nova edició de la Setmana, que l’any passat es celebrà a Can Alcover i l’anterior al Parc de les Estacions i ara retorna a la Misericòrdia, oferirà una exposició fotogràfica que recollirà les millors imatges, cartells i pòsters de les 24 convocatòries precedents. Precisament, el motiu que il·lustra la divulgació publicitària de l’edició d’enguany és una litografia que el pintor Damià Jaume ha dissenyat específicament per a l’ocasió.

L’acte de cloenda de la Setmana, previst per al diumenge 9 de març a les 19 hores, tindrà com a protagonistes els components del duet mallorquí Donallop, que integren Pere Antoni Bestard i Joana Maria Pol. Creat l’any 2009, Donallop ha anat elaborant, al llarg d’aquest temps, un repertori de cançons pròpies de les quals podrà gaudir el públic que es done cita a la Misericòrdia per dir adéu a aquesta nova edició de la Setmana del Llibre en Català, organitzada pel Gremi de Llibreters de Mallorca, amb el patrocini del Consell i la col·laboració de l’Ajuntament de Palma.

Comparteix

Icona de pantalla completa