Diari La Veu del País Valencià
Blanqueries encesa pel cartell dels dinosaures

Toni Cuquerella (@cuquerella) / Comarcàlia / Xàtiva,

‘Caminant entre dinosaures’, és el muntatge del cartell que ha desencadenat la polèmica en el procés de primàries dels socialistes valencians. El fotomuntatge sobre el cartell de la pel·lícula del mateix nom mostra l’aspirant a ser candidat del PSPV a la Generalitat, Toni Gaspar, amb aspecte fresc i juvenil, mentre que el líder del partit, Ximo Puig, és identificat com un dinosaure, al costat d’altres dirigents valencians socialistes.

I la polèmica ha esclatat precisament quan Gaspar farà els seus actes de campanya a la Costera i la Vall d’Albaida, hui dijous 27 de febrer a Moixent, al saló d’actes de la Cooperativa del Camp a les 20h, i dissabte 1 de març a les 12h a la plaça de la Glorieta a Albaida.

Ningú assumeix l’autoria de la imatge que ha circulat pels mòbils de militants socialistes de diferents comarques, però rarament no apareix per les xarxes socials; encara així el muntatge s’ha destapat i ha indignat l’equip de campanya de Puig que entén que aquest fotomuntatge és “joc brut”.

La intencionalitat del cartell aprofundeix en el missatge que es vol divulgar des de la candidatura de Gaspar d’un projecte d’un líder jove (té 40 anys, i està en primera línia de política des de 2003), enfront del de Ximo Puig, més veterà (55 anys, i en política activa des de 1983).

En el cartell, el protagonisme el té Gaspar per la seua preeminència en la imatge, apareix caminant, mentre en la part inferior Ximo Puig es mostra juntament amb polítics de l’etapa del govern socialista de la Generalitat, amb l’expresident Joan Lerma, l’exconseller Ciprià Ciscar, el portaveu socialista a l’Ajuntament de València, Joan Calabuig, l’exministra Carmen Alborch i el diputat en el congrés José Luis Ábalos.

Comparteix

Icona de pantalla completa