Diari La Veu del País Valencià
Escola Valenciana llança el 8é Disc de la Música en Valencià
RedactaVeu / València

Escola Valenciana ha editat el 8é volum del disc recopilatori de la música en valencià, conegut popularment com el disc de La Gira. La Gira és el projecte de l’entitat per a impulsar el treball fet pels cantants i músics que empren el valencià a l’hora d’expressar el seu missatge musical.

“L’any 2013 ha sigut prolífic en l’edició de discs, cosa que ens omple de satisfacció, per la qual cosa Escola Valenciana ha hagut d’establir uns criteris a l’hora de configurar els continguts del disc”, ha explicat Voro Golfe, coordinador de La Gira d’Escola Valenciana.

En aquest sentit, el volum 8 de la música en valencià s’ha editat tenint en compte tres factors a l’hora d’incloure els temes triats: grups/solistes premiats per la crítica musical als darrers Premis COM; grups/solistes que han tret disc l’any 2013 i que no han aparegut en cap dels set discs editats anteriorment o han aparegut màxim un parell de vegades en els anteriors discs recopilatoris d’Escola valenciana; finalment, es pretén que el disc reculla una mostra dels diferents estils musicals fets a casa nostra.

“Som conscients que tota tria és subjectiva i està sotmesa a la crítica. En tot cas, a nosaltres ens empeny el propòsit d’editar un disc divers, equilibrat i de qualitat”, ha explicat Voro Golfe i ha afegit: “Agraïm els grups que han cedit de forma altruista les seues cançons per fer realitat aquest recopilatori i encoratgem els grups i solistes que s’expressen en la nostra llengua a continuar la seua tasca per a fer de la nostra música un referent de la cultura valenciana, tan bandejada i silenciada per la major part dels poders públics del nostre país i de gran part dels mitjans de comunicació”.

Els grups i cantants que conformen aquest recopilatori per ordre de temes són: Smoking Soul’s, Aspencat, Pellikana, Vertigen, Auxili, El Trineu Tanoka, Almorranes Garrapinyaes, Pepet i marieta, Andreu Todo, Enderrocks, Mox Nox, La caixa de gel, Frida, Senior i el Cor Brutal, Lluís Vicent, Pau Miquel Soler, Mox, Pep Laguarda & The Reisons, Júlia, Rafa Xambó, Mara Aranda i Solatge, i Sis Veus per al Poeta.

El disc està editat per Escola Valenciana i Reviscola, amb la col·laboració de les cinc universitats públiques valencianes, el suport del COM (Col·lectiu de músics Ovidi Montllor) i la producció de Mésdemil. Estarà disponible en la paradeta que Escola valenciana munta en el Concert de Falles i també us el podeu descarregar des de www.lagira.cat a partir del dimarts 4 de març .

El recopilatori és l’avantsala de l’inici de la Gira 2013, la qual comença amb el Concert de Falles, que enguany tindrà lloc el dilluns 17 de març a l’auditori Casa de la Cultura de Burjassot, amb Aspencat, Pirat’s sound sistema, Pellikana i El Trineu Tanoka.

Les entrades del concert estan a la venda al web d’Escola Valenciana (www.escolavalenciana.org/falles) i als punts de venda oficials: Centre social Terra, Bar la Murta, Racó de la Corbella , Ca Revolta i L’Atzucac.

Comparteix

Icona de pantalla completa