Diari La Veu del País Valencià
Premi Ajuda a la Igualtat per a la catedràtica Encarna Gil Saura
Redactaveu / Alzira.

Aquest divendres 7 de març tindrà lloc l’acte de lliurament del premi AJUDA a la Igualtat, Ascensión Chirivella Marín, amb el qual Dones Juristes reconeix la tasca continuada i a vegades invisible, a favor de la igualtat.

Enguany, d’entre les propostes rebudes, “ens hem decidit per la realitzada per la Comissió per la Igualtat de l’IES Arabista Ribera, que ens convidaren a reconèixer la tasca d’Encarna Gil Saura, catedràtica de l’Escola Universitària en l’àrea de coneixement ‘Didàctica de les Ciències Socials”, han explicat des de l’organització del premi.

La proposta deia: “Aquesta historiadora aragonesa (Mosqueruela) ha viscut molts anys a Carcaixent, i des de fa dos a València. Encarna Gil, amb intel·ligència, rigor, tenacitat i discreció ha estat una gran ‘mestra’ ja que a més d’utilitzar mètodes innovadors d’indagació de la història ha treballat per fer visible el paper de la dona en la Història tant a l’aula com a seminaris, conferències i xarrades. A més, ha publicat articles i llibres relacionats amb el seu treball.”

L’acte serà el proper divendres 7 de març, a les 20 hores, a l’arxiu municipal d’Alzira.

Comparteix

Icona de pantalla completa