Diari La Veu del País Valencià
71 famílies del CP Pare Català acorden presentar un recurs al TSJ valencià
RedactaVeu / València

Les 71 famílies afectades per la imposició d’un canvi de línia de valencià a castellà de la Conselleria d’Educació, després d’atendre el recurs d’alçada de dues famílies que volien ensenyament en castellà, s’han reunit en assemblea per decidir les accions a emprendre. Les dues famílies que han presentat el recurs reclamant línia en castellà també han assistit a l’assemblea.

Els acords presos per les 71 famílies han estat:

-Presentar un recurs al TSJ valencià durant aquests dies demanant la suspensió cautelar de la decisió de la Conselleria d’Educació, en què priva 21 famílies de la seua opció d’haver escollit el Programa Plurilingüe d’Ensenyament en Valencià.

-Proposar tant a la Conselleria d’Educació com a les quatre famílies que volen castellà dues mesures possibles:

-Que la Conselleria d’Educació habilite una línia en castellà per a aquestes quatre famílies a part de les tres existent en valencià.

-Que en la línia en valencià que es pretén suprimir i canviar per una en castellà hi hagen dos mestres, un de línia en valencià per a 21 alumnes i un/a altre/a de línia en castellà per als quatre alumnes restants.

Les famílies que han iniciat el conflicte han dit en l’assemblea que valoraran aquestes opcions, però no han dit encara si n’accepten alguna.

L’oficina de Drets Lingüístics d’Escola Valenciana, mitjançant un dels seus advocats, iniciarà tot el procés per presentar la demanda de suspensió cautelar durant aquests dies i la presentaran a les 71 famílies que volen mantindre la línia d’ensenyament en valencià.

Per a Escola Valenciana la intenció de la Conselleria d’Educació “és reconvertir, al més prompte possible, la línia en valencià aconseguida per la comunitat educativa del CP Pare Català per a aquest curs, a línia en castellà i així poder ofertar aquesta opció en el període de prematrícula que comença el pròxim 7 d’abril”.

Comparteix

Icona de pantalla completa