Diari La Veu del País Valencià
Primàries PSPV: Ximo Puig dobla en vots a Toni Gaspar al 60% de l’escrutini
RedactaVeu / València

El president del Comitè de Garanties, Rafael Rubio, ha valorat com “un èxit de la ciutadania” l’elevat nombre de participants inscrits en les primàries obertes que el PSPV celebra hui diumenge per a triar el candidat socialista a la presidència de la Generalitat i el cens de la qual ha quedat configurat finalment, i després de l’esmena de problemes, en 66.913 persones.

Per açò, des del PSPV han agraït en un comunicat la “implicació” dels ciutadans “en un procés nou que ha intentat obrir la política als ciutadans” i han reiterat el treball constant que al llarg dels últims mesos s’ha dut a terme per a garantir “un procés transparent i en igualtat de condicions per a tots dos candidats”, tal com ha assegurat Rafael Rubio.

“El Comitè de Garanties ha vetlat en tot moment perquè les opinions dels dos candidats hagen arribat de forma igualitària a la ciutadania i perquè els seus problemes s’hagen resolt de la forma transparent, oberta i imparcial”, ha subratllat.

De fet, i perquè durant la jornada electoral es garantisca el correcte desenvolupament de les votacions, 1.203 militants estaran presents en les taules dels 380 centres de votació autoritzats, comptant amb un president i dos vocals que supervisaran l’absència d’incidències durant la jornada i als quals cal afegir els 500 representants de la Comissió d’Organització Nacional que es desplaçaran fins a València per a revisar l’adequat desenvolupament del procés.

A més, segons el PSPV, per a la cita electoral s’han creat 750 urnes de cartó i 120.000 paperetes de cada candidat, a més de 84.000 paperetes en blanc per als militants i simpatitzants que no desitgen decantar-se per cap dels dos candidats socialistes.

Quant a la difusió de les primàries socialistes, el PSPV ha repartit 150.000 esbossos explicatius al llarg de tot el País Valencià i ha difós més de 12.000 cartells convidant a la participació tota la ciutadania. A més, s’han projectat dos vídeos per a la difusió de la convocatòria oficial i s’ha contractat campanyes publicitàries tant en mitjans digitals com radiofònics.

En qualsevol cas, la formació socialista ha insistit que l’objectiu del procés que és “obrir la política a la ciutadania s’ha aconseguit” i ha manifestat la seua “satisfacció” perquè tots els valencians “cansats d’un govern incapaç i sense credibilitat puguen triar el millor candidat per a guanyar les pròximes eleccions autonòmiques”.

Comparteix

Icona de pantalla completa