Diari La Veu del País Valencià
La desaparició de la DO Utiel-Requena suposa la ‘ruïna total’ de la comarca
RedactaVeu / València

El diputat provincial del PSPV, Bartolomé Nofuentes López, ha demanat a la Conselleria de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua la retirada de les ordres corresponents i que pare la seua obstinació per fer desaparèixer la denominació d’origen Utiel-Requena. Ha exigit, a més, el pagament dels 270.000 euros que deu el Consell al Consell Regulador de la DO Utiel-Requena ja que aquest deute no li permet realitzar la seua labor de promoció corresponent.

D’altra banda, ha remarcat que la situació dels agricultors és difícil i més encara si es perden les ajudes dels fons europeus com s’ha anunciat recentment. El País Valencià pateix una discriminació constant, aquesta falta de fons suposa 5,4 milions d’euros menys per a la prosperitat del sector. Per açò, ha demanat que “es gestionen de forma adequada les subvencions als agricultors, com les del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), per a evitar la pèrdua de l’import”, la qual cosa comportaria “un greu perjudici al món agrícola”.

Per açò, insta el Consell de la Generalitat Valenciana que reclame al Govern de l’Estat l’aportació per al període 2014-2020 de, almenys, els mateixos fons per al desenvolupament rural que va aportar l’anterior Govern per al període de programació de la PAC 2007-2013, és a dir, un import no inferior a 210 milions d’euros.

La importància de la DO

Convé recordar que el cultiu de la vinya té una gran importància en el nostre territori. Durant anys, els nostres agricultors s’han esforçat per a crear un producte de qualitat i poder arribar al reconeixement que té avui dia la DO Utiel-Requena, una denominació que és la nostra senya de diferenciació i “un valor afegit que perdrem si desapareix aquesta etiqueta”, ha advertit.

“La iniciativa promoguda per l’exconsellera d’Agricultura, Martina Hernández, pot suposar la ruïna total de la nostra comarca”, ha assegurat Bartolomé Nofuentes. Per tot açò, el Grup Socialista de la Diputació Provincial de València presenta al ple de la corporació l’aprovació d’aquesta moció per a detenir el procés de desaparició de la Denominació d’Origen Requena-Utiel.

Comparteix

Icona de pantalla completa