Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig: Comença el compte enrere del PP” al País Valencià
RedactaVeu / Agències / València

Ximo Puig ha sigut triat aquest diumenge candidat socialista a la Presidència de la Generalitat en les primeres primàries obertes de l’Estat. Amb el 85% escrutat, Puig ha aconseguit el 69% dels vots, mentre que l’altre aspirant, l’alcalde de Faura (València), Toni Gaspar, ha obtingut el 31%.

El secretari d’Organització del PSPV, Alfred Boix, ha destacat “l’èxit de participació” ja que unes 55.000 persones han acudit a les urnes, la qual cosa suposa el 83% dels inscrits al cens.

La subsecretària general del PSOE, Elena Valenciano; la portaveu del grup socialista en el Congrés, Soraya Rodríguez; i la secretària d’Economia i Ocupació del PSOE, Inmaculada Rodríguez-Piñero, han viatjat fins a València en aquesta nit electoral per a estar presents en el moment de la proclamació de resultats.

Ximo Puig, que ha sigut rebut pels militants amb crits de “president”, ha comparegut acompanyat per la subsecretària general del PSOE, Elena Valenciano. Durant la seua intervenció, Puig ha donat les gràcies a totes les persones que han participat en el procés i “especialment” a l’altre aspirant en les primàries, Toni Gaspar, “pel treball que ha fet per aquest partit”.

“Aquest és un projecte de suma permanent per al canvi absolutament necessari” al País Valencià, ha subratllat. En aquest sentit, ha ressaltat que “ha començat el compte enrere del Partit Popular” al País Valencià, i ha dit sentir-se “orgullós” de ser el candidat socialista a la Generalitat.

Sobre aquest tema, Ximo Puig ha indicat que li han votat unes 30.000 persones, mentre que al president de la Generalitat, Alberto Fabra, “solament una persona, un gallec”.

“El PSPV és més gran hui, però el PSOE també”, ha subratllat el dirigent socialista, qui ha recalcat que han “obert les vendes i ha entrat aire fresc”. Així, ha assenyalat que el partit va començar amb uns 16.000 persones i hui han votat més de 60.000, i s’ha mostrat convençut que “abans d’acabar 2014 seran 100.000 activistes”.

Ximo Puig ha agraït “l’esforç titànic” realitzat i ha assegurat als simpatitzants: “No us defraudarem”. En aquesta mateixa línia, ha ressaltat que la de hui no ha sigut “l’estació final” i que la “central està en la Generalitat”, per la qual cosa ha assenyalat que l’objectiu dels socialistes és “oferir als valencians la gran alternativa de canvi necessari”. Així mateix, ha subratllat que “si Fabra tinguera un mínim d’estima a aquesta terra, convocaria eleccions anticipades”.

Sobre aquest tema, s’ha compromès a lluitar contra l’atur i l’exclusió social, així com a garantir una sanitat universal, pública i gratuïta, una educació “de qualitat” i uns serveis socials que garantisquen que “cap persona es quede al marge”. A més, ha assegurat que “atacarà la desigualtat que naix de la diferència entre homes i dones”, ja que considera que “no es pot ser socialista sense ser feminista”.

Valenciano: “El canvi comença ara amb Puig al capdavant”

Per la seua banda, Elena Valenciano ha destacat el “gran treball” realitzat i ha subratllat que “hui comença el canvi” al País Valencià. “El canvi comença aquesta nit “amb Ximo Puig al capdavant” que ve “des de Morella, des de la muntanya, per a reconquerir” el País Valencià “per als progressistes, per a retornar a aquesta terra l’honor que els valencians mereixen”, ha recalcat.

Per a Valenciano, Puig representa “la força de la veritat, de les idees, la força d’un home bo” que ha vingut “a ajudar-nos perquè aquesta terra isca de la crisi i cree ocupació”. “Serà un canvi profund i tranquil”, ha indicat la dirigent socialista, qui ha assegurat que estan “molt orgullosos” del PSPV i que prenen “bona nota” per a les seues primàries que seran també “obertes, convocada a la gent”. “Perquè el canvi es produïsca” al País Valencià “i a l’Estat espanyol”, ha postil·lat.

Gaspar: “A partir d’ara, res serà igual”

L’altre candidat, Toni Gaspar, ha felicitat a Puig, a qui li ha desitjat “moltíssima sort”, perquè “en les seues mans no solament està el partit, sinó també el futur” del País Valencià. Així mateix, ha indicat que ara queda “a la disposició del partit” i “sobretot, dels meus ideals”, i ha subratllat que “l’objectiu comú” dels socialistes és “fer aquesta societat més justa i més igualitària” el que, al seu judici, “pensa per enviar al racó de pensar al PP”.

Toni Gaspar ha agraït el “suport” als qui li han votat, als qui ha dit que “les seues ganes de canvi no cauen en cap sac trencat” perquè “a partir de hui res serà igual”.

Per últim, cal assenyalar que el secretari d’Organització del PSPV-PSOE, Alfred Boix, ha destacat “l’èxit de participació” ja que 40.186 persones han acudit a les urnes, la qual cosa suposa el 83% dels inscrits en el cens.

Comparteix

Icona de pantalla completa