Diari La Veu del País Valencià
PSPV: ‘Estan liquidant RTVV, com ha admès el PP’
RedactaVeu / València

El diputat socialista en Les Corts, Josep Moreno, ha demanat al grup popular de les Corts que, “per la seua pròpia seguretat jurídica i processal”, donara suport a la proposta socialista sobre conservació i manteniment del patrimoni de RTVV. En aquest sentit, ha advertit que s’està fent l’inventari i valoració de patrimoni de RTVV, en la seua opinió, per davall del seu valor real per a poder “malvendre als amics un patrimoni que tots els valencians paguem amb els nostres impostos”. Un extrem que, ha insistit, “no haurien de consentir” i ha lamentat que “estan liquidant RTVV, com ha admès el PP”.

Així, durant la defensa de la iniciativa socialista en el Ple de Les Corts, Josep Moreno ha posat com a exemple que s’ha taxat per 200.000 euros una unitat mòbil de RTVV valorada en 2 milions d’euros, així com sistemes d’il·luminació per zero euros tot i que el seu preu de mercat és de 3.000 euros. Igualment, ha alertat que molts equips poden desbaratar-se i deteriorar-se si no s’usen o se supervisen les seues condicions.

En concret, els socialistes valencians reclamaven al Consell que iniciara de manera immediata els procediments administratius i legislatius necessaris amb la finalitat de garantir la conservació i manteniment de la totalitat del patrimoni immoble i moble de l’extinta Societat Pública de RTVV, especialment, el Centre de producció de Burjassot, els equips tècnics i el material que conté, l’arxiu de documentació audiovisual en tota la seua integritat i, especialment, la xarxa pública de repetidors i freqüències propietat de l’empresa.

Així mateix, des del PSPV es demandava que la Generalitat ordenara als actuals gestors de l’extingit ens públic la prohibició expressa d’iniciar qualsevol tipus de negociació per la venda d’equips immobles o de qualsevol altra infraestructura necessària perquè, arribat el moment, es puga procedir al restabliment efectiu de les emissions radiotelevisives.

D’altra banda, Moreno ha recordat que el PSOE va interposar un recurs d’inconstitucionalitat contra el tancament de RTVV perquè suposava un atropellament a drets fonamentals i que s’ha sabut que l’alt tribunal l’ha admès.

Finalment, la proposta socialista no ha tirat endavant en votar el PP en contra en una sessió en la qual l’ombra de la corrupció ha estat molt present de manera que el diputat socialista s’ha referit a la bancada popular com “una comunitat precarcelària”, per l’alt nombre de diputats i diputades imputats o implicats en casos de corrupció.

Comparteix

Icona de pantalla completa