Diari La Veu del País Valencià
TEST. Art i creativitat que emergeixen des de Vila-real
RedactaVeu / Vila-real

TEST, la mostra d’art i creativitat de Vila-real, presenta la segona i fèrtil collita composta per il·lustracions de María Herreros amb textos de Jorge Herrero, fotografies de Raúl Pérez, quadres d’Ana Sansano i un mural de Sam3. El certamen donarà com a fruit una exposició col·lectiva amb els tres primers artistes i l’edició d’un catàleg personalitzat per a cada un d’ells. La mostra s’inaugurarà aquest dissabte 15 de març a les 11 hores a El Convent, espai d’art, i romandrà oberta al públic fins al diumenge 15 de juny.

Com ja va demostrar amb l’èxit de convocatòria de la primera edició el 2013, en la qual va participar la il·lustradora vila-realenca Paula Bonet, el TEST pretén fer créixer els treballs i les carreres d’artistes emergents amb propostes que uneixen risc i qualitat, que requereixen de suport al seu esforç i tenacitat. Així, el certamen es caracteritza per centrar els seus recursos a cobrir les necessitats reals dels diferents agents artístics, tot combinant l’exhibició de les obres en les millors condicions amb l’edició acurada d’un llibre amb una tirada de 500 exemplars, que els serveix per a promocionar el seu treball amb professionalitat.

Cada publicació, a més, representa un important element de dinamització d’altres disciplines creatives, ja que també recull textos elaborats expressament per a contextualitzar l’obra de cada un dels participants. Fins i tot, la tipografia dels catàlegs i de tots els materials que s’utilitzen en el certamen, Povera, ha sigut cedida per a l’ocasió pel tipògraf Àngel Álvarez de www.tipode.com. En definitiva, el TEST es presenta com una gran plataforma de suport a nous artistes i creadors, alhora que una cita ineludible per als amants de l’art, que també té el seu vessant formatiu amb un taller infantil de creativitat.

María Herreros, l’obra de la qual irromp amb molta força en el món de la il·lustració, serà un dels principals atractius del TEST 2014. Des de les trinxeres del ‘fanzín’ i la novel·la gràfica ha acabat entrant per dret propi en distintes galeries d’art d’Europa i ha rebut infinitat d’encàrrecs per a qualsevol classe de suports, des del tèxtil a la publicitat passant pel retrat. La jove artista valenciana servirà un saborós tast de paraules amb textos de Jorge Herrero en un projecte especialment concebut per a l’exposició i, sobretot, perquè perdure en la publicació que proporciona el festival vila-realenc.

El també valencià Raúl Pérez participa amb la sèrie fotogràfica Días de él en la qual mostra escenes repletes d’interrogants i narratives íntimes partint de gestos, situacions o espais aparentment vulgars. L’ondera Ana Sansano, per la seua banda, presentarà Viari, una col·lecció d’enigmàtics paisatges sobre fusta amb tècnica mixta en què carreteres desertes són els inesperats protagonistes. Finalment, Sam3 intervindrà durant el TEST sobre un mur de Vila-real per a emparentar-la amb ciutats de mig món en què el prestigiós artista urbà ha hipnotitzat els seus vianants amb les seues humanistes i gegantines siluetes negres.

En la jornada inaugural, el dissabte 15 de març, el TEST també oferirà el taller infantil de creativitat: El bosc encantat a El Convent, espai d’art, a les 11.30 hores, a càrrec de la il·lustradora Verònica Fabregat -de l’estudi castellonenc Meridiana- i del centre d’educació emocional Miscel·lània. I també presentarà el catàleg que recull la intervenció de l’artista urbà Escif en la primera edició de l’any passat, titulada ‘El vandalisme il·lustrat’. La mostra col·lectiva romandrà oberta fins al 15 de juny en horari de dimarts a divendres de 17 a 20 hores, dissabte de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores i diumenges de 10 a 13 hores (dilluns i festius, tancat).

El TEST és una iniciativa del Departament de Museus de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vila-real, dirigida i comissariada per Pasqual Arnal, artista vila-realenc que acaba de presentar en la galeria valenciana d’art contemporani Rosa Santos el seu últim treball, Totes les possibilitats absolutament necessàries, acompanyat d’un llibre de fotografies editat per EST. Publicacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa