Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig: “El PP ha perdut la seua majoria social”
RedactaVeu / Castelló de la Plana

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha destacat tres conclusions sobre aquest primer procés de primàries obertes. La primera n’és que “hi ha un corrent de canvi profund en la societat valenciana” i ha recordat que “els socialistes fa temps que vàrem dir que el PP havia perdut la seua majoria social, tal com confirmen ja totes les enquestes, les publicades i les no publicades”.

Per açò, ha subratllat que “ara es tracta que aqueixa majoria social s’incorpore a un projecte de canvi que liderem els socialistes”. En aquest sentit, ha remarcat que “és evident que ja s’ha avançat quan hi ha hagut més de 50.000 persones que han decidit sumar-se, en un camí que ja és irreversible”. Per açò, ha insistit que el seu objectiu és aconseguir 100.000 activistes abans que acabe l’any “per a promoure aquest canvi” al País Valencià.

En segon lloc, Puig ha assenyalat que “existeix una aposta del partit, que ha de traslladar-se al conjunt de la societat, i que se centra en reconnectar els ciutadans amb la política”. Així, ha assegurat que “en açò hem sigut innovadors, atrevits i amb capacitat per a liderar aquest procés”. Açò queda relacionat amb el tercer element, “que és la visibilitat que hem aconseguit els socialistes valencians i el País Valencià a l’Estat, de summa importància si tenim en compte que, des de fa molt de Temps, el País Valencià només donava males notícies lligades a les pàgines negres de la corrupció i el balafiament”. Per açò, ha remarcat que “ara per primera vegada hem aportat una qüestió innovadora que acosta realment els ciutadans a la política”.

El líder dels socialistes valencians ha conclòs que “les primàries han sigut una història d’èxit que, en qualsevol cas, no és més que el principi d’una nova etapa de transformació”. Al mateix temps ha dit que és ací “on apel·lem a tots els ciutadans”, perquè al País Valencià hi ha futur, però el primer que hem de fer és canviar el govern, que en aquest moment és un obstacle per a eixir de la crisi i que deixa el 30% de la població fora de combat”.

Així, ha assegurat que “de la crisi eixirem, el que cal és que eixim junts i no es quede ningú al marge”, al mateix temps que ha remarcat que és inassumible que existisca el 30% d’atur, el 30% de deute i el 30% d’exclusió social, “al mateix temps que també ho és que no es pose fre a la corrupció i no haja d’una vegada per totes una actuació amb coratge de Fabra, que no pren consciència d’aquest problema”.

D’altra banda, i a preguntes dels periodistes, Puig ha insistit que, a pesar que en els estatuts no estiga contemplat, “volem cercar totes les possibilitats perquè s’òbriguen les primàries en les grans ciutats, perquè considerem fonamental que els ciutadans es comprometen amb la destinació de les seues ciutats des del primer moment”. Així, ha insistit que “es tracta d’un gran revulsiu i no podem perdre aquesta oportunitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa