Diari La Veu del País Valencià
totSuma celebra el seu primer aniversari
Directe.cat

El projecte però, no començà el març de 2013, sinó molt abans. Més d’un any abans, quan al de gener de 2012, tres coneguts posen sobre la taula la idea de crear una plataforma de micro-finançament en clau catalana. El país està en plena agitació, i just quan més falta ens faria disposar de recursos econòmics és quan menys n’hi ha de disponibles. Així doncs, perquè no posar el nostre granet de sorra al procés independentista des d’allà on ens sentíem més còmodes, que era Internet? I amb aquesta premissa vam construir un complex web des de zero, en el moment que al setembre d’aquell mateix any, la gran manifestació de la Diada ens va fer adonar que si mai havia fet falta un projecte com totSuma, ara esdevenia essencial.



Però no només hem aconseguit ajudar a fer realitat tots aquests projectes, sinó que amb el 5% de comissió que es queda totSuma per cada projecte amb èxit, hem aconseguit finançar l’Associació Xarxa Digital Catalana (Xadica), responsable de la plataforma, i que treballa per promoure l’ús de la llengua catalana a Internet. Amb el nostre finançament, Xadica permet allotjar i donar suport gratuïtament a centenars de llocs web en català.



Després d’aquests 365 dies, no som la plataforma líder, ni ho pretenem ser. Tan sols volíem ser una eina valuosa per aquelles entitats i col·lectius catalans que tinguessin necessitats de finançament, i així ha sigut. D’aquesta manera, més de 40 projectes diferents han aconseguit recollir prop de 150.000 €, que han aportat fins a 4.230 usuaris diferents. Sense ells, els sumadors, l’èxit d’aquest projecte no hagués estat possible. Gràcies a tots, i per molts anys més!

Comparteix

Icona de pantalla completa