Diari La Veu del País Valencià
Una sentència obliga Carlet a pagar els 44 dies de l’extra no abonada de 2012

RedactaVeu / València

El sindicat CSI-F ha anunciat que el Jutjat social número 2 de València ha fallat a favor de la seua demanda i obliga a l’ajuntament de Carlet a abonar al seu personal laboral els 44 dies reportats de l’extra de desembre de 2012 no pagada per decret del Govern.

Així, segons les mateixes fonts, igual que ha ocorregut amb sentències a altres comunitats autònomes i localitats després de recursos del sindicat, reconeix aquest dret.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) explica que la sentència considera com a fets provats que el conveni col·lectiu per al personal laboral estableix el dret dels empleats de l’ajuntament a dues pagues extraordinàries a l’any: la de Nadal i la d’estiu. La primera té un període de meritació des de l’1 de juny al 30 de novembre, mentre que la segona es genera entre l’1 de desembre i el 31 de maig.

CSI-F assenyala que la sentència especifica que en entrar en vigor el Reial decret-Llei 20/2012 l’endemà de la data de la seua publicació al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), que va tenir lloc el 14 de juliol, “els treballadors afectats per aquest conflicte col·lectiu ja haurien reportat la part proporcional de l’extra de Nadal de 2012 fins aqueixa data, per la qual cosa l’impagament d’aqueixa part proporcional reportada resulta contrari al principi de irretroactivitat establert en l’article 9.3 CE”.

El jutjat social número 2 de València falla, en la sentència dictada aquest mes, declarant “el dret dels treballadors afectats per aquest conflicte col·lectiu a percebre la part proporcional de la paga extra de Nadal de 2012 reportada fins el 14 de juliol de 2012”.

CSI-F espera que en els pròxims mesos es produïsquen més sentències amb resultat similar. De fet, en l’última taula general de negociació ja va demanar al Consell que anticipara la devolució de l’extra íntegra, i com a mínim d’aqueixos 44 dies, a tots els empleats públics valencians abans que els tribunals corresponents li obliguen a açò.

Comparteix

Icona de pantalla completa