Diari La Veu del País Valencià
RTVV rebutja la proposta sindical
Europa Press / València

Els representants de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) han rebutjat aquest dijous la “proposta definitiva” aprovada per unanimitat pel comitè d’empresa per als prop de 1.600 empleats afectats per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) i han oferit indemnitzacions de 34 dies per any treballat amb un màxim de 30 mensualitats i pagaments lineals d’entre 2.500 i 6.000 euros.

La proposta suposa un dia menys per exercici i pagaments inferiors als sol·licitats pels sindicats, que oscil·laven entre 3.000 i 8.000 euros en funció d’edat o retribució. La pròxima reunió serà aquest divendres a les 16.30 hores, un dia abans que expire el termini legal del període de consultes de l’expedient.

En un comunicat, l’empresa informa que en la desena reunió del procés ha realitzat aquesta oferta de 34 dies per any amb un límit de 30 mensualitats per a tots els treballadors, més un pagament lineal de 6.000 euros per als qui cobraven menys de 35.000 euros a l’any i de 3.000 euros per als qui tenen un salari major.

La proposta també preveu 2.500 euros més per a treballadors d’entre 45 i 55 anys i recull que, en tots els casos, la suma de les quantitats no podria ser superior a la indemnització per acomiadament improcedent.

Inclou així mateix un pla social amb l’increment fins als 63 anys en el cost del conveni especial amb la Seguretat Social per a majors de 55 anys, una línia de subvencions per a autònoms o emprenedors de 5.000 euros a fons perdut per a treballadors procedents d’empreses en crisis del sector audiovisual, un pla específic d’accés al Fons Europeu d’Adaptació a la Globalització (FEAG) i un pagament lineal de 2.500 euros a les persones amb una discapacitat acreditada.

“Millores” respecte als plantejaments inicials

Sobre aquest tema, des de l’empresa subratllen les “millores” plantejades i, en concret, la relativa al pla de recol·locació inicialment plantejat, ja que a través del FEAG s’accediria a una política activa de cerca d’ocupació individualitzada per a cada treballador, a través de la constitució d’un fons que podria valorar-se en més de tres milions d’euros per a la cerca d’accés al mercat laboral.

Segons les mateixes fonts, aquesta proposta està condicionada a la signatura unànime de tots els representants de la mesa de negociació.

Per la seua banda, des del comitè insisteixen en la viabilitat del servei i en no reconèixer les causes adduïdes per a l’acomiadament col·lectiu i expliquen que han presentat la “proposta definitiva”, la cinquena plantejada en la negociació, per a “reduir les conseqüències negatives per als treballadors”. En un comunicat difós per CCOO, indica que suposa onze milions menys que la seua proposta inicial.

Assenyalen, no obstant açò, que l’empresa ha rebutjat la proposta amb l’argument que “era més cara” i a continuació els ha traslladat la seua nova oferta.

Quant a les condicions plantejades per la mercantil, des del comitè indiquen que “no hi ha recol·locacions ni tampoc s’amplia la data d’eixida a aquells treballadors que complisquen els 55 anys abans del 30 de juny de 2015”, al mateix temps que es mantenen les ajudes d’autònoms i el FEAG i es proposa que el 40% de la indemnització es pague en el primer trimestre de 2015.

Assemblea a les 19 hores i concentració aquest divendres

Després del nou desacord amb el qual s’ha tancat la reunió de la Mesa Negociadora, els representants dels treballadors celebraran una assemblea amb afiliats a les 19 hores. A més, aquest divendres tornaran a concentrar-se a les 12.19 hores a les portes del Palau de la Generalitat per a “fer-se escoltar”, quasi quatre hores abans de la nova reunió del període de consultes.

Comparteix

Icona de pantalla completa