Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig: “Ens hem quedat sense televisió pública i sense diners”
RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat hui “la gestió de Fabra i del PP al capdavant de RTVV ha sigut tan nefasta que finalment ens hem quedat sense televisió pública i sense diners”. De fet, ha remarcat que “la foto final de tot aquest despropòsit és que no tenim radiotelevisió pública i a més ens ha costat una dinerada la incompetència de Fabra”.

D’aquesta manera, i pel que fa a l’acord aconseguit entre treballadors i Generalitat sobre l’ERO d’extinció de RTVV, ha destacat que “aquest és el punt final d’un gran despropòsit” i ha recordat que “cada dia ens costa a tots els valencians 200.000 euros en salaris per a uns treballadors als qui no se’ls deixa treballar”.

Per aquest motiu Puig afirma que “ens alegrem pels treballadors, pel fet que finalment sàpiguen què va a ser d’ells, però la realitat és que ha sigut un procés desastrós des del punt de visat econòmic, perquè als valencians ens ha costat molt més tancar Canal 9 que mantenir-ho obert”.

Puig ha insistit que “si s’haguera negociat bé i de forma raonable des del primer moment per part de la Generalitat, hui podríem tenir una radiotelevisió pública valenciana sostenible”.

No obstant açò, ha lamentat que “no s’ha fet així, sinó que s’ha gestionat mitjançant ocurrències i despropòsits i amb una visió absolutament allunyada de l’interès general dels valencians”.

El líder dels socialistes valencians ha volgut distingir entre “l’interès legítim dels treballadors i l’interès general de la societat valenciana, que evidentment poden coincidir en molts aspectes, però en uns altres no ho és necessari que ho facen”.

Per açò, ha apuntat que “és lògic que els treballadors, després d’haver estat sotmesos a tota aquesta quantitat d’atropellaments per part de la Generalitat intenten cercar una fi el més digna possible, i en aqueix sentit han dut a terme l’exercici de responsabilitat que era necessari”.

No obstant açò, ha posat l’accent que “açò no vol dir que l’altra part s’haja comportat dignament, perquè açò és un acord per a posar fi a una situació de caràcter laboral, però no és un acord amb la societat per al tancament de Canal 9”.

En aquest sentit, ha insistit que “ningú ha d’equivocar-se, perquè açò no és un acord en el qual la societat valenciana recolza el tancament de RTVV, perquè no estem a favor d’açò, per molt que ens semble raonable que es done una eixida digna de caràcter personal als treballadors”.

Comparteix

Icona de pantalla completa