Diari La Veu del País Valencià
ERPV: ‘Fabra ha preferit liquidar RTVV que escoltar les propostes de viabilitat’
RedactaVeu / València

La secretària general d’Esquerra Republicana del País Valencià, Núria Arnau, ha responsabilitzat el President de la Generalitat, Alberto Fabra, de la liquidació de RTVV. “És una decisió política i un colp d’Estat. A Fabra no li ha importat deixar els valencians i les valencianes sense radiotelevisió pública amb un tancament ideològic, que a més ha suposat un malbaratament enorme de recursos públics. Fabra no ha dubtat a tancar RTVV i acomiadar tots els treballadors i treballadores amb una despesa milionària sense atendre la proposta del Comité d’Empresa que demostrava la viabilitat de l’ens públic”.

Arnau ha destacat i agraït la tasca del Comité d’Empresa de RTVV “que ha mantingut fins al final la seua voluntat ferma de mantenir el servei públic de radiotelevisió del País Valencià demostrant que, a més d’imprescidible per a qualsevol societat democràtica, el servei és viable i molt més econòmic que la decisió unilateral de tancar-lo. A més, ha treballat per garantir, lògicament, les millors condicions possibles per als treballadors i treballadores de l’ens. La despesa entre permisos retribuïts forçats, el despropòsit del primer ERO i l’acord econòmic a què s’ha arribat és molt major que la proposta de viabilitat feta pel comité d’empresa: podríem seguir tenint ràdio i televisió públiques perfectament, però no hi ha hagut cap voluntat per part del PP de mantenir RTVV”. Arnau també ha denunciat “la tortura psicològica i el xantatge inhumans amb el qual s’ha sotmès els treballadors i treballadores de RTVV durant anys per part del Consell”.

La dirigent republicana ha refermat el compromís d’Esquerra Republicana de seguir treballant per la recuperació de la radiotelevisió pública al País Valencià des de tots els àmbits. “Tenir mitjans de comunicació públics i en valencià és imprescindible per al País Valencià, per això estarem al costat de totes les iniciatives que sorgisquen com la Iniciativa Legislativa Popular que s’ha engegat darrerament per recuperar la nostra radiotelevisió pública”.

Comparteix

Icona de pantalla completa