Diari La Veu del País Valencià
Campanya a favor de l’etiquetatge en català de les llaunes de Coca-cola
ACN / Catalunya.

La campanya #repteCocacola, que pretén recollir 20.000 llaunes per elaborar un gran mural reivindicatiu a la plaça de Catalunya el pròxim 31 de maig per demanar a la multinacional que etiquete en català, ja compta amb la meitat de l’objectiu acomplit. Així, en tres mesos, s’han recollit 10.000 envasos en els 32 punts habilitats en 19 municipis amb la col·laboració de 17 entitats i empreses. La campanya es va engegar el passat 12 de desembre coincidint amb la data, vint anys abans, de la recollida de 15.000 llaunes buides, també de Coca-cola, amb les quals es va escriure el mosaic “Etiquetem en català”. L’acte es considera l’acte fundacional de la Plataforma per la Llengua.

En aquests vint anys, Coca-Cola ha seguit sense incorporar el català en els seus productes i comunicacions. A més, des del 2010, el Codi de Consum incorpora el dret dels consumidors a rebre dades bàsiques de l’etiquetatge dels productes en català. Per tant, segons la Plataforma, que ha fet una crida als ciutadans perquè els entreguen les llaunes que ja no necessiten, la multinacional “està incomplint la llei catalana d’etiquetatge”.

L’entitat ha lamentat que Coca-cola etiquete sempre en la llengua de les comunitats lingüístiques de dimensions semblants a la catalana i en canvi en el cas català “fa una excepció única i sense precedents”. Per tot això, el 31 de maig es tornarà a reivindicar 20 anys després l’etiquetatge dels productes de Coca-cola en català. El resultat de l’acció s’enregistrarà en vídeo i es farà arribar a l’empresa junt amb una carta amb la petició formal perquè s’incorpore el català en el seu etiquetatge.

Comparteix

Icona de pantalla completa