Diari La Veu del País Valencià
El PSOE demana mesures urgents d’ajuda al sector del marbre del Vinalopó Mitjà
RedactaVeu / Novelda

L’executiva local del PSPV a Novelda ha presentat una Proposició No de Llei per a ajudar al sector del marbre de la comarca del Vinalopó Mitjà i que elevarà al Congrés dels Diputats. “Aquesta és només la primera de les moltes accions que anirem presentant i és fruit de les diferents reunions mantingudes els últims mesos des de tots els àmbits del PSOE amb els principals agents del sector industrial” ha assegurat Fran Martínez, portaveu de l’executiva noveldense.

Aquesta proposició arreplega, segons ha explicat Federico Buyolo, diputat nacional pel PSOE i l’encarregat de portar-la al Congrés, sis punts principals: “La creació d’una llei de mines que permeta l’obertura de noves pedreres. L’engegada d’un pla de suport al sector (com ja es va fer amb el calçat) amb la defensa i promoció del marbre. La devolució primerenca de l’IVA en l’exportació. El suport a la innovació i la regulació d’aranzels per a l’exportació –tant en brut com elaborat- dels materials a Europa”. Segons Buyolo, aquestes propostes “no són un brindis al sol i naixen amb l’únic objectiu que aquesta comarca torne a ser el que era”.

Per la seua banda, Lourdes Pastor, secretària comarcal del PSPV, ha posat en valor “tot el treball realitzat pels socialistes de la comarca per a conjuminar les diferents sensibilitats i necessitats de cada municipi” criticant durament al Partit Popular i al·legant que “a tots els ajuntaments on governen estan amb els braços encreuats en aquest tema”. Per açò, assegura, des del PSOE “treballem per deixar de costat les diferències polítiques i ens esforcem per trobar solucions pràctiques i reals als problemes d’aquest sector”.

Comparteix

Icona de pantalla completa