Diari La Veu del País Valencià
‘La pròxima destinació serà la Generalitat encara que no serà fàcil’
Europa Press / RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV i candidat a la Presidència de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat aquest dissabte que les primàries han sigut “el primer pas, la primera estació del camí” i ha ressaltat que ara queda “el més difícil”. Així, ha destacat que la “pròxima i gran destinació” és accedir a la Presidència de la Generalitat, cosa que, al seu judici, “no serà fàcil” perquè “per als socialistes i la gent humil i normal d’aquest país mai van ser fàcils les coses”.

Puig ha realitzat aquestes declaracions durant el Comitè Nacional que el PSPV ha celebrat aquest dissabte en sessió extraordinària per a fer balanç de les eleccions primàries i proclamar-lo candidat a la Presidència de la Generalitat. Puig va ser triat candidat en la primeres primàries obertes, celebrades el passat dia 9, en aconseguir el 69 per cent dels vots, enfront del 31% que va obtenir l’altre aspirant, l’alcalde de Faura, Toni Gaspar.

En l’acte, celebrat en la seu d’UGT-PV i que ha reunit 203 membres del Comitè Estatal, Puig ha entrat acompanyat pel secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, i ha sigut rebut amb aplaudiments i crits de “president, president”. Puig ha valorat que aquestes primàries han permès als socialistes valencians “reconnectar amb la societat valenciana”. Per la seua banda, Rubalcaba ha destacat el “esforç col·lectiu” que han realitzat els socialistes valencians i ha manifestat que les primàries han sigut “un èxit”.

Ximo Puig ha assegurat que el PSPV és “l’únic partit capaç de portar el canvi que necessita la comunitat”. “Els valencians volen canvi i tindran canvi, però no hi ha dreceres”, ha manifestat Puig, qui ha destacat que “només un partit fort, potent, capaç de tenir una veu clara a Europa, Espanya i la comunitat farà possibles les necessitats urgents que té aquest país”. En aquesta línia, ha manifestat que “per a guanyar aquest partit hem de començar guanyant les eleccions europees”.

Deu compromisos

El candidat socialista ha detallat els seus primers “deu compromisos” amb els valencians. En primer lloc, s’ha compromès a ser “un president honrat per a un poble honrat”, a no sotmetre les polítiques socials a l’economia, però tampoc “a la demagògia”,” i a “anteposar sempre els interessos de la comunitat per davant dels interessos partidaris”, així com a “exigir amb fermesa els drets dels més febles”. En aquest sentit, ha remarcat el seu compromís de “defensar sense descans el dret a decidir de les dones i lluitar de manera permanent contra la violència masclista i la xacra del maltractament”.

Puig també ha mostrat el seu compromís amb “l’economia real”, així com perquè “entre tots construïm el millor equip d’homes i dones per a dur a terme aquest gran projecte de prosperitat social per a un gran poble”. Al mateix temps, ha mostrat la seua intenció de “escoltar i ser sensible, aprendre de totes les opinions, perquè la raó no és patrimoni exclusiu de ningú” i ha remarcat la importància de “dir sempre la veritat als ciutadans, cosa que han de saber, per damunt fins i tot del que a vegades no volen sentir”.

De la mateixa manera, ha mostrat la seua disposició a demostrar “que aquest camí que hem iniciat d’obertura, participació, inclusió i neteja és el millor per a retornar als ciutadans la confiança en la política i les institucions, perquè no hi ha una altra alternativa que la democràcia”.

Durant la seua intervenció, ha advocat “enfront de la crisi, per la democràcia” per recuperar els drets socials “amb els quals el PP ha acabat al llarg de més de 20 anys de govern”.

De la mateixa manera, ha destacat la seua aposta per la llengua i els senyals d’identitat valencians i per “una televisió, pública, de qualitat i en valencià”. Al seu judici, amb el tancament de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) “s’ha demostrat que el mite que la dreta gestiona millor l’economia no és cert”.

Eleccions anticipades

En un altre ordre de coses, ha manifestat que el País Valencià “necessita un president que no permeta mai més que casos com l’accident de metro tornen a produir-se”. Així mateix, ha subratllat la defensa de la igualtat entre homes i dones i ha assegurat que quan els socialistes arriben a la Generalitat “apostaran per un govern paritari que estarà sempre al costat de les dones, defensant dels seus drets i la seua llibertat”. Així mateix, ha aprofitat per a tornar a reclamar al cap del Consell, Alberto Fabra, a convocar eleccions anticipades, junt amb les europees del pròxim 25 de maig.

Comparteix

Icona de pantalla completa