Diari La Veu del País Valencià
STEPV abandona el ple del Consell Escolar valencià
RedactaVeu / València
La presidència del CE valencià ha al·legat el retard en la presentació de les esmenes i propostes i per això ha negat als representants de STEPV la possibilitat de defensar-les, apel·lant a una interpretació restrictiva del Reglament, “tot i que el mateix Ple porta tres anys sense reunir-se”.

STEPV considera que amb aquesta manca de reunions s’està contravenint l’article 29.1 de l’Ordre 20/2011, d’11 d’abril, de la Conselleria d’Educació, per la qual s’aprova el Reglament de Funcionament del Consell Escolar, que especifica que “el Ple del CE valencià es reunirà, almenys, dos vegades a l’any en sessió ordinària”.

STEPV ha anunciat que es reserva el dret de tornar a participar en les sessions del CE valencià.

El Sindicat demanava la retirada d’aquest informe perquè poguera ser elaborat d’una manera “més reposada i amb més profunditat” perquè s’hi puguen fer aportacions des de tots els sectors de la comunitat educativa, que milloren el sistema educatiu valencià i “garantisquen un futur més esperançador a les diferents generacions d’infants i joves que s’eduquen en el nostre sistema”.

Però, segons el comunicat de STEPV, des de la Presidència del Ple se li ha dit que només podia exposar les seues opinions en el punt de “torn obert de paraules”. No obstant això, s’ha arribat a votar la proposta del sindicat de retornar l’informe a la Comissió de Dictàmens perquè fóra reelaborat, proposta que ha estat rebutjada.

Informe allunyat de la realitat

STEPV critica que l’Informe, referit als cursos 2010-2011 i 2011-2012, “pinta un panorama que no es correspon amb la realitat”.

En aquest sentit, sosté que “només cal fer una ullada a la premsa especialitzada o a la premsa d’informació general per comprovar que aquests darrers anys hem viscut i continuem vivint en educació els moments més convulsos i més conflictius, amb més dissens, de tota la democràcia”, segons els representants de STEPV al CE valencià.

A l’informe tampoc hi ha cap referència a aspectes essencials per a fer un diagnòstic del sistema educatiu valencià com ara les eleccions sindicals a l’ensenyament o l’activitat de les Juntes de personal docent no universitari, ni sobre qüestions relacionades amb la salut laboral dels docents.

A banda de demanar-ne la retirada, STEPV ha presentat un document de huit fulls amb crítiques sobre la situació de l’ensenyament del període sobre el qual tracta l’informe, com ara les retallades de plantilles de professorat, de programes d’atenció a la diversitat i de recursos econòmics que fan que l’educació valenciana se situe al furgó de cua de l’estat en inversió per alumnat i al capdavant en fracàs escolar.

En document adjunt a aquesta notícia es pot consultar el document de STEPV que no s’hi ha deixat tractar.

STEPV sol·licita l’estabilitat del professorat assignat als programes d’atenció a la diversitat

Per altra banda, aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a tractar la normativa de contracte programa per al curs que ve. STEPV ha tornat a manifestar el seu “rebuig” al model de contractació de professorat, via comissió de serveis, i ha demanat la consolidació d’aquestes places com a places de catàleg “i, per tant, definitives, i no provisionals”.

El motiu d’aquesta demanda és que el sindicat considera que l’atenció a la diversitat és una situació estructural del sistema educatiu i no conjuntural, precisament el contrari del plantejament de Conselleria.

D’aquesta manera caldria, segons STEPV, que els programes d’atenció a la diversitat “foren estables” en els centres educatius i no extraordinaris i, per tant, caldria “augmentar la plantilla per atendre’ls”. Així els centres disposarien de professorat definitiu per atendre aquestes necessitats i es garantiria l’estabilitat de les plantilles.

El sindicat recorda que el curs passat la Conselleria va eliminar 650 places definitives amb la modificació de les plantilles de primària i, tot seguit, va dotar amb 800 docents provisional les places del contracte programa.

Comparteix

Icona de pantalla completa