Diari La Veu del País Valencià
La ILP per una ràdio i televisió pública en valencià compta amb 200 fedataris
ACN / València

Els promotors es troben ara a l’espera de la notificació oficial per iniciar el procés de recollida de signatures. La ILP ha de recollir un mínim de 50.000 signatures vàlides en un termini de quatre mesos per poder ser presentada a les Corts Valencianes.

Els fedataris seran les persones que s’encarreguen distribuir els plecs de firmes per totes les comarques valencianes. La comissió promotora ha remarcat que cada dia s’afegeixen noves incorporacions com a “mostra de les expectatives generades per esta ILP”.

En paral·lel, la comissió continua les presentacions a la societat, després de la que va tenir lloc a València. El pròxim acte tindrà lloc dissabte 12 d’abril al Casino de Castelló de la Plana i es prepara un acte a Alacant per a les pròximes setmanes.

La Mesa de les Corts Valencianes ha admès a tràmit per unanimitat la Iniciativa Legislativa Popular que propugna una llei per a la creació d’una ràdio i televisió públiques en valencià. Els promotors han explicat que la unanimitat “ha sigut possible després que el lletrat major de les Corts, com a màxima autoritat jurídica del parlament valencià, emetera un informe positiu sobre la ILP, ja que tant pel que fa al contingut com a les qüestions més formals, s’adequa totalment al que marca la legislació sobre este tipus d’iniciatives”.

Comparteix

Icona de pantalla completa