Diari La Veu del País Valencià
La I Guerra Mundial centrarà la VIII Mostra de l’Audiovisual Històric de Sogorb

RedactaVeu / Sogorb.

El centenari de l’inici de la I Guerra Mundial centrarà enguany el cicle de la VIII Mostra de l’Audiovisual Històric de Sogorb.

Amb el títol ‘La Gran Guerra, 1914-1918’, el certamen repassarà, durant dos caps de setmana, entre el 30 d’abril i l’11 de maig, el conflicte bèl·lic que va assolar una gran part d’Europa als inicis del segle XX.

Així, el teatre Serrano de Sogorb serà l’escenari de les projeccions que s’iniciaran el dijous 1 de maig amb la pel·lícula de Steven Spielberg ‘Cavall de batalla’.

El cicle es completa amb ‘Flyboys: herois de l’aire’, de Tony Bill, ‘Feliç Nadal’, de Christian Carion, ‘Llegendes de passió’, d’Edward Zwick, ‘Senderes de glòria’, de Stanley Kubrick, ‘En l’amor i en la guerra’, de Richard Attenborough, ‘La gran il·lusió’, de Jean Renoir, ‘Llarg diumenge de festeig’, de Jean-Pierre Jeunet, i ‘La reina d’Àfrica’, de John Huston.

Imatges digitalitzades i concert de bandes sonores

El dimecres 30 d’abril i a la mateixa sala, tindrà lloc l’arrencada oficial de la mostra amb la projecció d’imatges digitalitzades de la Primera Guerra Mundial del projecte European Film Gateway 1914, en el qual ha participat CulturArts IVAC, de la Generalitat.

A continuació, a les 22.30 hores, hi haurà un concert de la ‘Bipbap Alt Palància’ amb la interpretació de bandes sonores del cinema.

La VIII Mostra d’Audiovisual Històric de Sogorb està organitzada per l’ajuntament de Sogorb, amb la col·laboració de CulturArts IVAC, la Fundació Bancaixa i la Fundació Max Aub.

Comparteix

Icona de pantalla completa