Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig proposa la cogestió de les polítiques agràries
RedactaVeu / València

Així ho ha manifestat en una trobada mantinguda amb la direcció de la Unió de Llauradors i Ramaders, davant els qui ha insistit en la seua aposta pel sector agroalimentari i el desenvolupament rural. En aquest sentit, ha posat l’accent que “la recuperació de l’economia valenciana no serà possible sense la recuperació d’un sector agroalimentari potent”, al mateix temps que s’ha compromès a establir una concertació i cogestió permanent amb aquest sector des de l’acció de govern.

Durant aquesta trobada, els representants del camp valencià han lamentat “la passivitat de les administració valencianes actuals malgrat la reducció generalitzada del nombre d’explotacions, de la superfície agrícola i del nombre de llocs de treball”.

Segons ha denunciat La Unió, els titulars d’explotacions agràries menors de 35 anys van passar de ser el 6,02%, segons el Cens Agrari de 1999, a ser el 2,32% en 2009, la qual cosa significa que en deu anys quasi 8.000 joves van desaparèixer de l’activitat agrària, una xifra que lamentablement ha continuat augmentat, mentre també s’ha incrementat el nombre de jubilacions.

Reunió del PSPV i La Unió en Blanqueries

Per aquest motiu, el líder dels socialistes valencians ha mostrat la seua preocupació davant “l’envelliment del camp valencià, precisament en un moment en què, des del Consell, hauria d’apostar-se per la recuperació i modernització d’aquest sector, capaç de crear ocupació i reactivar l’economia” i ha insistit que “des del PSPV fem una aposta ferma pel món rural on és necessari un nou marc normatiu que evite el seu declivi i desaparició”.

D’aquesta manera, ha destacat que “l’aposta del PP per l’economia de la rajola no solament ens ha portat a la ruïna econòmica, sinó que ha marginat sectors clau com la indústria agroalimentària, un sector fonamental per als valencians que hem de recuperar i potenciar”. Per aquest motiu, ha pres nota de les reivindicacions de La Unió de Llauradors i Ramaders, amb la vista posada en l’elaboració del programa electoral del PSPV per a les pròximes eleccions autonòmiques.

Comparteix

Icona de pantalla completa