Diari La Veu del País Valencià
Les ONGD demanen una condemna exemplar per Blasco
Europa Press / València

Així ho ha manifestat el portaveu de Pobresa Zero, Carles Xavier López, durant la jornada de protesta davant dels tres pisos i un garatge comprats per la Fundació Cyes amb els diners obtinguts de l’extinta Conselleria de Solidaritat per a dos projectes d’aigua a Nicaragua l’any 2008. Aquests fets han sigut jutjats al TSJ valencià, dins de la primera peça del ‘Cas Blasco’, la sentència del qual ha de dictar-se pròximament.

Dins dels actes de protesta desenvolupats aquest dimarts, les entitats han llançat consignes com ‘que retornen els diners per a cooperació’ i s’han exhibit cartells que assenyalaven amb grans fletxes l’immoble comprat per la Fundació Cyes: ‘ací estan els diners de la cooperació’ o ‘justícia o vergonya!’.

Carles Xavier López ha explicat que la justícia ha de ser “exemplar” i ha de “dictaminar” la tornada d’aqueixos immobles a la Generalitat valenciana perquè aqueixos diners siguen destinats a projectes de cooperació.

En aquesta línia, el portaveu ha assegurat que “esperen” de la justícia una sentència “ferma” que “confirme” la “vergonya” de destinar diners per a la pobresa a altres finalitats i que “ajude” a la societat a “reanimar-se”. Igualment, ha incidit que una resolució favorable a la causa que defensa afavorirà la recuperació de la “dignitat” de la cooperació i de la societat civil valenciana.

Pel que fa a la sentència, López ha afirmat que les proves pericials i la “valentia” dels testimonis han posat de manifest que “la cosa està bastant clara”. “Estem il·lusionats amb aqueixa justícia que actua contra la corrupció”, ha explicat, al mateix temps que ha agregat que “el judici ha funcionat molt bé i estan molt provats els delictes de l’acusació, per la qual cosa estem optimistes”, ha assenyalat.

Retallades brutals

D’altra banda, López ha criticat que les partides destinades a la cooperació han tingut retallades “brutals”, ja que des del 2009 els fons de la Generalitat han baixat un 95%. “En aquests moments la Llei Valenciana de Cooperació estableix que un 0,7% del pressupost es destine a aquesta fi, però en aquests moments s’està donant un 0,019%”, ha lamentat.

Comparteix

Icona de pantalla completa