Diari La Veu del País Valencià
‘Orriols Con-vive’ creu xenòfob el repartiment de menjar solament per a espanyols
Europa Press / València

El membre de l’Associació de Veïns d’Orriols-Rascanya Toni Terrones ha indicat que aquesta iniciativa naix de l’organització ‘València Acoge’ i està finançada per fons europeus, encara que ha criticat que no rep “cap tipus de suport” per part de l’administració autonòmica i local, sinó que són els propis moviments socials els que desenvolupen “sense ajuda” les activitats programades.

Per a la seua actuació, segons explica Terrones, ‘Orriols Con-vive’ es crea al voltant de deu comissions -dedicades a àmbits com educació, sanitat, atur o habitatge- i es reuneix eventualment en assemblea general per extraure conclusions i “veure què solucionar i què plantejar a l’Administració”. Així, ha avançat que dijous que ve se celebrarà la seua tercera assemblea.

El projecte, que tindrà una durada d’un any, compta per exemple amb la participació d’una associació d’aturats i organitza tallers impartits per voluntaris en els quals s’ensenyen activitats com neteja industrial, tapisseria o reciclatge de mobles amb l’objectiu de facilitar l’ocupació als veïns, ha indicat.

Intolerable i xenòfob

Respecte al repartiment d’aliments sols per a espanyols que va organitzar una ONG vinculada a ‘Espanya 2000’ el passat 29 de març al barri valencià d’Orriols, Terrones ha considerat que és “intolerable” que es distingisca les persones per la “pell” i que a més “l’Administració ho permeta”.

En aquest sentit, ha assegurat que al districte no existeix “cap tipus de confrontació cultural ni racial” i que, enfront de la iniciativa d’aquesta organització, la de ‘València Acoge’ “marxa per la via de la cohesió”.

El veí ha valorat que l’acte ‘d’Espanya 2000’ va ser “polític i no de solidaritat”. Per açò, ha qualificat aquest fet de “racial” i “xenòfob”, amb el qual se cercava generar “enfrontament”, cosa que va en la seua “naturalesa política”.

Així i tot, a l’Associació de Veïns d’Orriols-Rascanya el que més li molesta és que la Delegació de Govern “ho permeta” i que se’ls facilite un espai públic per a un acte realitzat “sense permís” previ, quan la resta d’organitzacions socials han “d’emplenar molts papers”. “No tenim els mateixos drets”, ha sentenciat el veí.

En aquesta línia, ha reprovat que les institucions públiques “no invertisquen ni un duro” per millorar la situació, i ha fet referència a realitats com l’atur, el repartiment de menjar del Banc d’Aliments o l’expulsió de persones de les seues cases per no poder pagar el lloguer o la hipoteca, fets que “no els preocupa en absolut”. “Ens trobem abandonats a la nostra sort”, ha lamentat, davant la qual cosa les organitzacions socials s’uneixen per “pal·liar” els problemes que afecten els ciutadans d’Orriols.

Comparteix

Icona de pantalla completa