Diari La Veu del País Valencià
L’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana guardona La Veu
RedactaVeu / Alacant

L’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (IIFV), vol fer públic els guanyadors dels “XII Premis de la Crítica de l’IIFV”:

-Premi de creació literària (en qualsevol gènere): a Esperança Camps per la novel·la titulada Naufragi a la Neu (Edicions Bromera, 2012).

-Premi de literatura infantil i juvenil: a Dani Miquel pel llibre-cd titulat Més musiqueries (Andana Editorial, 2012).

-Premi d’estudis lingüístics i literaris: es concedeix ex aequo a Jaume Silvestre pel seu llibre L’obra narrativa de Ferran Torrent. Vers una poètica de l’escepticisme i del vitalisme (Universitat d’Alacant, 2013) i a M. Àngels Francés pel seu estudi Montserrat Roig: feminisme, memòria i testimoni (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2012).

-Premi d’arts escèniques i audiovisuals: a la companyia Xarxa Teatre, per la seua llarga trajectòria de treball que ha contribuït notablement a renovar el teatre de carrer i el nostre teatre en general i per haver dut els seus espectacles i la seua identitat valenciana arreu dels cinc continents.

-Premi de comunicació i difusió cultural: al diari digital La Veu del País Valencià, en atenció a la qualitat, pluralitat i independència d’una proposta comunicativa que presenta el tractament acurat del valencià com a columna vertebral.

Aquests premis tenen caràcter biennal, és a dir, reconeixen obres que s’hagen fet públiques al llarg dels dos anys anteriors, en aquesta edició, els anys 2012 i 2013.

Els premis s’atorguen rotativament en cadascuna de les tres seus de l’IIFV: la Universitat de València-Estudi General, la Universitat d’Alacant i la Universitat Jaume I, de Castelló de la Plana. Enguany correspon organitzar-los a la Seu de l’IIFV de la Universitat d’Alacant, i l’acte de lliurament, que presidirà el Rector de la Universitat d’Alacant, Dr. Manuel Palomar, tindrà lloc el dia 8 de maig, dijous, a les 12 hores a l’Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres del Campus de Sant Vicent del Raspeig de la Universitat d’Alacant.

Comparteix

Icona de pantalla completa