Diari La Veu del País Valencià
Cercle Obert demana la rehabilitació urgent de La Ceramo i Bombas Gens
RedactaVeu / València.

Cercle Obert porta recollides i presentades més de 500 instàncies a favor de l’expropiació, declaració de BIC i rehabilitació urgent de La Ceramo i Bombas Gens.

L’entitat segueix sumant suports d’altres entitats valencianes i nacionals, així com denuncia públicament que l’ajuntament ha incomplit el seu compromís legal de reparar l’enorme forat existent en la coberta de teula de la façana protegida com BRL, tal com va anunciar el Sr. Novo a so de bombo i platerets.

Cercle Obert ha posat en coneixement de CulturArts i de la Subinspecció de Patrimoni Històric de la Policia Autonòmica aquestes circumstàncies, a fi que adopten les mesures preceptives.

APIVA se suma a la Campanya “Salvem La Ceramo i Bombas Gens”

Fa poc més d’un mes, diverses entitats, persones i col·lectius cívics valencians llençaren una campanya de peticions amb la fi d’aconseguir la protecció legal i rehabilitació integral dels conjunts industrials La Ceramo i Bombas Gens, els quals es troben ubicats als barris valencians de Benicalap i Marxalenes.

Una vegada constituïda l’Associació de Patrimoni Industrial Valencià (APIVA), volem manifestar tot el nostre suport a aquesta campanya per la recuperació i protecció d’aquests dos conjunts industrials de la ciutat de València.

Manifest:

El Patrimoni Industrial és el gran desconegut del Patrimoni Cultural Valencià, rebent escassa o nul·la atenció per part de les institucions i sent el menys conegut i, per tant, el menys apreciat per la societat.

Per tot allò, i en vista de l’imminent perill de desaparició d’aquests dos conjunts singulars i emblemàtics, donada la falta d’interès dels seus legítims amos i l’absència de programes públics, hem considerat oportú llençar una campanya destinada a “Salvar La Ceramo i Bombas Gens”.

Des d’ací, volem convidar tota la societat valenciana, el món universitari, empresarial, cívic, etc. perquè secunden la iniciativa i se sumen, donat que la nostra ciutat de València té un deute històric amb aquests i altres singulars bens de Patrimoni Industrial, que mereixen ser protegits, rehabilitats i posats en valor per a ús i gaudiment de totes les generacions presents i futures.

Oferim, a continuació, un text bàsic que pot ser ampliat i corregit pels lector, amb la fi que puga ser remès a les institucions públiques competents en matèria de PATRIMONI CULTURAL.

El nostre principal objectiu al llençar la campanya “Salvem La Ceramo i Bombas Gens”, dos bens del Patrimoni Industrial que porten sofrint l’abandó i l’espoli des de fa dues dècades, es aconseguir que l’Administració destine recursos econòmics suficients, amb la fi de permetre en breu la seua total rehabilitació.

Els usos futurs d’aquests conjunts industrial deuen ser definits i concretats en un futur proper, una vegada siga fet el seu oportú estudi i debat per part dels veïns. Ara ens toca a tots reconquerir la ciutat i fer-la amable, habitable, digna, doncs la nostra llar també la constitueixen els monuments, carrers, places, jardins i museus.

Per apreciar i respectar la nostra història, la nostra cultura, hem de conèixer-la des del rigor i el respecte.

Comparteix

Icona de pantalla completa