Diari La Veu del País Valencià
Puig demana que la final de la Copa del Rei es jugue sempre a València
Europa Press / València

Puig, en una entrevista a Europa Press, ha assenyalat que “les polítiques d’esdeveniments han d’estar clarament correlacionades amb els resultats i l’avaluació econòmica”. Així mateix, com a partidari de la “descentralització real de l’Estat” creu que “no té cap sentit” que la Copa del Rei es jugue sempre a Madrid.

En aquest sentit, ha avançat que el PSPV presentarà iniciatives tant en Les Corts com en l’Ajuntament del cap i casal perquè la Copa del Rei es jugue sempre a València, tal com es va fer aquest dimecres quan el Reial Madrid i el FC Barcelona es van enfrontar a Mestalla i en el qual el club blanc de va proclamar campió després de guanyar 1 a 2.

El secretari general dels socialistes valencians considera que “es donen moltes circumstàncies” perquè aquesta final futbolística es dispute sempre a València. Sobre aquest tema, ha plantejat que la Generalitat hauria de proposar-ho a la Federació Espanyola de Futbol.

Ha indicat que és “una manera de visualitzar que l’Estat espanyol té diferents capitalitats, a més de la capital oficial, i que estem en un estat compost”. A més, ha assenyalat que València és un “espai idoni” perquè “és agradable per als ciutadans que ens visiten”.

També pot donar “una bona imatge de la ciutat i de la comunitat en un moment en el qual necessitem superar la mala reputació que ens ha generat la corrupció del Partit Popular i tot el que va associat”, ha postil•lat.

De la mateixa manera, s’ha referit a l’impacte econòmic que suposa, així com a la “projecció turística”. En aquesta línia, proposa que, de forma paral•lela a la final de la Copa del Rei, es duga a terme una campanya d’imatge.

“És sabut que Rus pensa que Fabra és incapaç”

D’altra banda, preguntat per la intenció del president de la Diputació de València i del PP provincial, Alfonso Rus, de presidir el València CF i respecte al seu encreuament de declaracions amb el cap del Consell, Alberto Fabra, sobre aquest tema, Puig ha respost: “Que Rus pensa que Fabra és incapaç, és sabut”.

El secretari general del PSPV ha demanat als dirigents ‘populars’ que “deixen de marejar amb el del València”. Al seu judici, “darrere de cada oferta hi ha un sector del PP”, per la qual cosa els ha instat al fet que “traguen les seues mans partidàries” del club.

Per a Ximo Puig, “no és raonable que els equips de futbol estiguen gestionats per polítics”, i entén que la presidència del València és “bastant incompatible” amb tots els càrrecs que té Rus.

No obstant açò, ha criticat la “doble moral” de Fabra, ja que ha destacat que al president de la Generalitat no li “molesta” l’acumulació de càrrecs de Rus -que també és alcalde de Xàtiva i diputat autonòmic-, “excepte quan li porta la contrària”.

Comparteix

Icona de pantalla completa