Diari La Veu del País Valencià
Besalduch: ‘Fabra ‘compra’ el silenci dels alcaldes del PP per Castor’
RedactaVeu / València

La diputada autonòmica i alcaldessa de Sant Mateu, Ana Besalduch, ha assegurat que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, “vol matar dos ocells d’un tir” amb els 200.000 euros de la campanya de promoció turística que emprendrà Turisme, segons va anunciar ahir el conseller Màxim Buch, a Vinaròs.

Segons ha exposat la diputada, “a falta de concretar-se el pla, sospitem que vol callar els alcaldes del PP i comprar el seu silenci als alcaldes de Benicarló, Vinaròs i Peníscola”, que serien els municipis beneficiats.

D’altra banda, ha expressat la seua sospita que es pretenga “destinar els diners a fer propaganda per al PP en les pròximes eleccions”, en el marc de la campanya de propaganda institucional que té previst iniciar el Consell, ha afegit.

Per açò, ha rebutjat aquests “dos objectius totalment partidistes i d’esquena a la societat que està patint les conseqüències del Castor com poden patir-la amb el fracking”.

D’aquesta manera, Besalduch ha manifestat que “els socialistes volem que Buch vinga a Vinaròs a dir que el ministre es compromet a tancar definitivament la planta Castor i a assegurar-nos que no va autoritzar els tres permisos de recerca del fracking que depenen de la seua conselleria i estan pendents de dictar per ell”.

Deslleialtat institucional

“No podem permetre de cap de les maneres que vinga a comprar el silenci de ningú”, ha insistit la diputada, qui ha remarcat que segons sembla el pla de promoció del turisme dotat amb 200.000 euros aniria destinat a les poblacions de Benicarló, Peníscola i Vinaròs quan, segons ha recordat, “hi ha altres municipis en la zona del Maestrat, fins i tot dels Ports, afectats pels sismes que es van produir, pel que sembla per la injecció de gas de Castor i que no ha tingut en compte el conseller”.

Per a Besalduch, acò constitueix una “deslleialtat institucional que no podem tolerar de cap de les maneres”, ha advertit.

Finalment, la parlamentària del PSPV ha apuntat que, “a costa de més notícies i concreció sobre el tema, amb aquests 200.000 € Fabra vol comprar el silenci dels alcaldes del PP i utilitzar aquesta campanya turística per a encobrir una campanya de propaganda del PP de cara a les pròximes eleccions europees”.

Comparteix

Icona de pantalla completa