Diari La Veu del País Valencià
El Govern criminalitza la Intifalla i els responsabilitza per ‘enfrontaments i agressions’

RedactaVeu / Madrid.

Segons indica el Govern central en una resposta al diputat d’EUPV-Els Verds en el Congrés, Ricardo Sixto, els participants en la Intifalla es van barrejar amb la resta d’assistents a la mascletà, “obstaculitzant el pas a altres ciutadans, en especial als seguidors de la festa, que es van veure relegats a no poder ocupar l’espai públic que tradicionalment utilitzen, la qual cosa va provocar enfrontaments i, en alguns casos, agressions, sent els mateixos ciutadans els que van requerir auxili policial”.

Així, el Govern sosté que la Policial va realitzar “identificacions selectives” i no de caràcter massiu, tal com denunciaven els activistes de la Intifalla.

“No existeix cap ordre o instrucció expressa sobre identificacions massives, limitant-se els agents del Cos Nacional de Policia a donar compliment de la legalitat vigent”, afegeix la resposta del Govern a Sixto. Per al diputat d’EUPV-Els Verds en el Congrés, “resulta lamentable que el Govern equipare la legítima protesta política amb actes vandàlics o violència tumultuària”. “Per als responsables d’Interior nomenats pel Partit Popular la protesta política legal està més prop del consum d’estupefaents o de la violència tumultuària que de la normal expressió democràtica”, conclou Sixto.

Comparteix

Icona de pantalla completa