RedactaVeu / Europa Press / Cullera.

L’incendi que es va declarar anit en la muntanya de Cullera (la Ribera Baixa) en la zona on es va disparar un castell de focs artificials, està controlat des de les 02.20 hores d’aquesta matinada, segons han informat el Centre de Coordinació d’Emergències i del Consorci Provincial de Bombers.

Al llarg de la nit s’han anat retirant dotacions i, durant el matí, romandran en la zona una autobomba, un sergent i coordinador forestal i dues brigades de la Diputació de València, han detallat els bombers.

El foc va començar anit en la muntanya del santuari del Castell de Cullera a causa d’una carcassa procedent de l’espectacle pirotècnic que es va llançar en la zona dins del programa de festejos d’una celebració local, la ‘baixà de la Mare de Déu’, segons van assenyalar els bombers.

L’avís es va rebre en el telèfon d’emergències 112 sobre les 23.30 hores i es van mobilitzar huit dotacions de bombers de Cullera, Gandia, Silla, Catarroja, Alzira, Burjassot, Torrent i Sagunt, un oficial, coordinador forestal i sergent del Consorci, així com una brigada i quatre autobombes de la Generalitat.

Posteriorment, davant la bona evolució del foc, que va quedar controlat passades les dues de la matinada, es va produir la retirada d’alguns efectius.

L’incendi ha sigut controlat i la gent ja pot accedir a les seues cases. El fet no deixa de sorpendre pel fet que des del 112 s’alertava del nivell 3 de preemergència per risc d’incendi i la prohibició de fer qualsevol tipus de foc incloses les zones recreatives autoritzades.

El PSPV demana resposabilitats polítiques

L’oposició demana responsabilitats polítiques. El cap de l’oposició, Jordi Mayor (PSPV) diu que “Hui és moment de donar explicacions del que va ocòrrer ahir i d’asumir responsabilitats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa