Diari La Veu del País Valencià
El PP ataca de nou amb el ‘pancatalanisme’
RedactaVeu / València

Aquesta iniciativa parlamentària és “el resultat de la unió, en un sol escrit, de dues proposicions no de llei presentades pel grup popular en diferents moments: una de rebot a una nova ingerència del Parlament català en el nostre autogovern, incloent-nos en una farsa històrica, els inexistents països catalans”; i una altra, contra “la consulta il·legal a Catalunya sobre la independència i contra la inclusió, en alguns fòrums, de la comunitat en aqueix projecte independentista”, ha explicat Bellver .

El síndic del PP ha ressaltat que “hui més que mai és necessari explicar als ciutadans quina és la nostra forma d’entendre la democràcia parlamentària, l’Estat de Dret, el respecte a la Constitució i l’Estatut, i a les institucions que d’aquestes normes es deriven, així com el respecte i la fidelitat del sentir majoritari del poble valencià”, ha assenyalat.

Per açò, ha afegit el portaveu, en aquesta iniciativa parlamentària el grup popular vol denunciar “un nacionalisme pancatalanista, que provocaria el riure si no fóra perquè amenaça el millor període de la Història d’Espanya”.

Bellver s’ha referit així a un dels acords del Parlament català en el seu debat de política general, on va al·ludir als “països catalans” com a figura geogràfica i política on va incloure el País Valencià, entre altres regions. “Els països catalans mai han existit, ni existeixen, ni existiran”, ha sentenciat Bellver.

Per al portaveu, “cap força política amb representants en Les Corts hauria de tenir problema a recolzar aquesta iniciativa perquè van prometre defensar els interessos valencians, i no uns altres”. Però sobretot, ha posat l’accent principalment en el paper de “qui hauria de ser el principal partit de l’oposició, el PSPV”.

“Estan disposats els socialistes a ser els líders de l’oposició o prefereixen anar de la mà de qui cremen banderes que ens representen a tots, per sentiment i per llei?”, s’ha preguntat. Per açò, ha apel·lat a “l’oportunitat que els presta aquesta iniciativa del grup parlamentari popular per presentar-se com un partit seriós i responsable, un partit que respecta les normes i les institucions”.

“Estem hui davant una construcció artificial més d’un nacionalisme demagògic i populista, que s’aprofita dels temps difícils per calar foc a coses per a les quals no hi ha recanvi”, ha assenyalat Bellver.

Per açò, ha alertat sobre “el contagi de la síndrome independentista que algunes forces polítiques promouen a la Comunitat”. “Aqueix camí és perillós, i els valencians han de saber el terreny que trepitja l’esquerra”, ha afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa