Diari La Veu del País Valencià
Exigeixen apartar Eva Ortiz (PP) per col·locar la seua germana en l’IVAJ
Europa Press / València

Ferri ha fet referència en els passadissos de les Corts a la informació que publica aquest dimecres el diari Levante-EMV, que assenyala que una germana d’Eva Ortiz ha sigut col·locada pel PP en el programa de l’IVAJ.

Per açò, el parlamentari de Compromís ha demanat a Rajoy que “aparte” de la llista Eva Ortiz, així com al president de Noves Generacions del PP en el País Valencià, Juan Carlos Caballero, -que està en el número 35 de la llista per al Parlament Europeu- perquè va ser “un els primers col·locats en aquesta trama” i per “no haver donat la cara”.

Així, ha exigit a Rajoy “responsabilitat” si “realment creu en la transparència i la neteja democràtica”, i, en aquest sentit, ha sol·licitat que “acabe amb aquest tipus de comportaments també en les llistes electorals”.

Comissió de Recerca

Fran Ferri ha recordat que el seu grup parlamentari demanarà la creació d’una comissió de recerca en les Corts per a aclarir les suposades “col·locacions” de membres de NNGG en Emprenjove de l’IVAJ, a través d’una “empresa pantalla”.

Ha assegurat que ja han redactat la iniciativa per a demanar la comissió de recerca i que la registraran aquesta mateixa setmana perquè siga debatuda abans que acabe l’actual període de sessions. A més, ha avançat que estan estudiant la possibilitat de portar als tribunals aquest fet.

Així mateix, ha criticat les explicacions que va donar sobre aquest tema la secretària autonòmica de Família i Solidaritat, Lucía Cerón, qui va negar “qualsevol intervenció” per part de la Conselleria de Benestar Social en la selecció de personal de l’empresa adjudicatària del programa Emprejove de l’IVAJ, la finalitat del qual és l’assessorament a joves emprenedors per al desenvolupament de les seues idees de negoci.

“Excusar-se en què l’empresa pantalla era la que contractava i feia el procés de selecció, quan la meitat dels treballadors són del PP, és un insult als milers de joves valencians que o bé no troben treball ací, o bé han d’emigrar per a poder trobar una vida digna”, ha subratllat el diputat.

Comparteix

Icona de pantalla completa