Diari La Veu del País Valencià
Puig exigeix la dimissió ‘immediata’ de Cotino
RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat que el PP “va acabar amb les caixes, va apagar Canal 9 i ara suspèn les Corts Valencianes”.

Puig ha destacat que el País Valencià “pateix una situació d’emergència a la qual cal cercar-li una solució immediata”. Per aquesta raó, ha anunciat que convocarà la resta de grups parlamentaris “per a estudiar com es pot arbitrar una solució per a recuperar el prestigi” de les Corts, “que està pels sòls per culpa del seu màxim responsable, Alberto Fabra, que no ha fet absolutament res per a donar-los valor, sinó tot el contrari”.

Al mateix temps, ha destacat que “és necessària la dimissió immediata de l’actual president de les Corts, Juan Cotino, perquè és absolutament incapaç”. De fet, ha apuntat que “probablement se’l va posar al capdavant d’aquesta institució precisament per açò, perquè en aquest moment no és útil per a l’interès general dels valencians”.

El secretari general del PSPV ha assegurat que “a Fabra ja li sobren les Corts, i açò és el que comporta que estiguen totalment deteriorades”. De la mateixa manera, ha assenyalat que “és necessari que s’òbriga un temps de transició per a l’alternança higiènica que necessita” el País valencià “per a la qual cosa, el parlament ha de tornar a jugar un paper fonamental”.

Puig, que s’ha referit a la “situació de crisi que es viu en les Corts”, ha apuntat que la suspensió del ple del passat dijous “ve a culminar un procés de degradació que va començar fa 20 anys”.

Per altra banda, ha recordat fets com la comissió de recerca sobre l’accident de metro que es va dur a terme en la cambra valenciana “un cas que ara es reobrirà judicialment gràcies a la denúncia del grup socialista, malgrat que encara no hi ha hagut resposta per part d’aquest parlament”.

A més, ha incidit que “tampoc ha donat resposta als problemes de corrupció” i ha apuntat que “ací va haver un president de la Generalitat que se’n va anar sense donar cap tipus d’explicació, perquè no va haver comissió de recerca sobre Gürtel”.

El parlament necessita un canvi en profunditat”

Per tot açò, el líder dels socialistes valencians ha subratllat que el parlament valencià ha anat, durant aquestes dues últimes dècades, “degradant-se cada vegada més”, per la qual cosa “necessita un canvi en profunditat, una vigorització, per a donar realment resposta als problemes dels ciutadans”.

Així, ha remarcat que ha d’obrir-se una nova etapa en la cambra valenciana “en la qual es puguen dur a terme comissions de recerca, en la qual no hi hagen vacances parlamentàries extralimitades, on el president de la Generalitat comparega permanentment i que siga de veres el centre de la política.

Pel que fa a la compra de Valmor, el secretari general del PSPV-PSOE ha destacat que el grup socialista el que ha fet ha sigut denunciar davant la Fiscalia una situació “insòlita i impresentable, que hauria d’haver-se discutit en aquesta cambra perquè el PP explicara per què se li ha regalat a una empresa els diners de tots els valencians”. En aquest sentit, ha assegurat que “el problema que hi ha ací és que, al final, els negocis són únicament per als amics del poder, alguna cosa intolerable”.

Finalment, Puig ha subratllat que el que es va fer va ser “blindar un negoci, nacionalitzar una empresa sense cap sentit” i ha remarcat que “pensem que existeixen irregularitats de tot tipus en aquest procés i, per açò, ho hem portat davant la Fiscalia”. Al mateix temps, ha assenyalat que “la transparència de Fabra és com la seua línia roja amb la corrupció, totalment inexistent”.

Comparteix

Icona de pantalla completa