Diari La Veu del País Valencià
EUPV portarà a la Fiscalia de Castelló l’informe de l’IGN sobre Castor

RedactaVeu / Madrid.

El diputat d’EUPV-Els Verds en el Congrés, Ricardo Sixto, ha demanat la paralització definitiva de la planta Castor i el seu desmantellament arran de l’informe de l’Institut Geogràfic Nacional (IGN) que “acaba deixant clar que els informes amb els quals es va fer la inversió del dipòsit de gas Castor no eren suficientment exhaustius”.

“S’ha demostrat que amb la càrrega s’ha obert una nova falla que no estava documentada anteriorment, el mateix informe diu que calen més estudis”, explica Sixto, qui adverteix que el projecte “suposa un perill per a les comarques limítrofes”.

La formació d’esquerres portarà demà a la Fiscalia de Castelló l’informe de l’IGN i demanarà la compareixença en el Congrés del ministre d’Indústria, José Manuel Soria “perquè explique què pensa fer el Govern amb la planta Castor i quines actuacions han pres des del moment en què van tindre coneixement d’aquest demolidor informe, el passat mes de desembre”.

Sixto ha titllat l’actuació del Govern de “temerària i més interessada en els interessos de les multinacionals que en els interessos dels veïns i veïnes de Castelló”. “Esperem que al menys la Fiscalia puga prendre les mesures necessàries”, ha assenyalat el diputat d’esquerres qui també ha recordat que “sense anar més lluny el passat mes de febrer l’empresa promotora del projecte demanava la reobertura del projecte basant-se en un informe privat que s’ha demostrat fraudulent a la vista de l’informe que hem conegut de l’IGN”.

Comparteix

Icona de pantalla completa