Diari La Veu del País Valencià
Campanya per denunciar les TDT que incompleixen la legalitat
RedactaVeu / València

En els escrits de denúncia s’assegura que “fa temps que s’observa reiteradament l’emissió de múltiples cadenes de televisió en TDT, tant a nivell autonòmic com local, que incompleixen reiteradament tant l’esperit com les normes concretes de la Llei del sector audiovisual valencià, així com les clàusules particulars del concurs per a l’adjudicació de concessions per a l’explotació de canals de TDT amb cobertura local i regional al nostre territori”.

Segons Xambó “aquest descontrol en el nostre sistema televisiu i els continus incompliments de la normativa afecten greument el desenrotllament de la TDT en el País Valencià. I la conseqüència d’aquest desgavell impedeix la consolidació d’una indústria audiovisual en relació a aquestes televisions, que oferisca a la ciutadania una programació de proximitat”.

“No només han aniquilat la radio televisió pública -ha afegit l’exconseller de RTVV-, des del govern del PP, primer amb l’adjudicació de les llicències de TDT, procés qüestionat per la justícia, i després per la desídia demostrada en la seua labor de controlar que es complisca la llei s’han carregat també la possibilitat de desenvolupar un sector televisiu propi”.

Amb aquesta campanya Compromís ofereix als ciutadans i ciutadanes la possibilitat de denunciar individualment davant l’administració l’incompliment de la Llei del sector audiovisual valencià d’algunes TDT. Mitjançant un formulari de denúncia, les persones que ho desitgen, poden fer constar davant la Generalitat que no estan rebent el servei de televisió pel qual s’atorgaren les llicències de TDT l’any 2006, mentre per eixos canals s’emeten programacions íntegres de teletenda, tarot o es retransmet l’emissió de televisions d’àmbit estatal.

D’aquesta manera s’estan incomplint articles de la Llei del sector audiovisual valencià i del plec de condicions del concurs d’adjudicació com l’obligació d’explotar directament el servei públic objecte de la concessió per part de l’empresa adjudicatària, l’obligació sobre l’emissió de programes televisius originals, com a mínim 4 hores diàries i 32 setmanals, l’obligació de reservar el 20% del temps d’emissió a obres audiovisuals valencianes, l’obligació de disposar d’estudis de producció pròpia en el territori valencià, amb una estructura informativa estable formada per professionals de la informació i que, com a mínim, atenga l’àmbit territorial de cobertura atribuïda al canal objecte de concessió o l’obligació d’emetre com a mínim el 25% en valencià, en cada una de les franges horàries de la programació.

Entre les empreses denunciades es troben, UNEDISA TELECOMUNICACIONES SLU amb canals a les demarcacions de Benidorm, Castelló, Elx i València pels qual s’emet un canal de teletenda; HOMO VIRTUALIS, S.A. amb canals a Elda, Oriola-Torrevella i Sagunt per on s’emet el canal d’àmbit estatal INTERECONOMIA; LIBERTAD DIGITAL DE TELEVISIÓN, S.A. amb canals a Sagunt i Torrent per on s’emet el canal de contingut religiós d’àmbit mundial TBN-ENLACE o LAS PROVINCIAS TELEVISIÓN, S.A. amb una concessió de TDT d’àmbit autonòmic per on s’emet teletenda durant quasi les 24 hores del dia, amb l’excepció d’un únic programa propi que s’emet de dilluns a divendres a les 21:30, anomenat ‘La hora de Las Provincias’.

Comparteix

Icona de pantalla completa